Πώς το Κέντρο Αυτογνωσία Βρίσκεται Δίπλα στους Πελάτες του από Μακριά;

Πώς το Κέντρο Αυτογνωσία Βρίσκεται Δίπλα στους Πελάτες του από Μακριά;

Η ψυχολογική υποστήριξη online με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη είναι μια πιθανή και δυνατή επιλογή

Ο εικοστός πρώτος αιώνας προκαλεί ήδη σε όλους εμάς που τον βιώνουμε δέος και έκπληξη. Τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, που έχουν βελτιώσει απίστευτα το παγκόσμιο βιοτικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τις πολιτικές και κοινωνικές κρίσεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μπόλικες τραγωδίες, μάστιγες και καταστροφές, έχουν φέρει ανισορροπία και αναταραχή στο μυαλό των ανθρώπων. 

Μάλιστα, νέοι όροι έχουν ενταχθεί στο λεξιλόγιό μας, για να δώσουν όνομα στις σύγχρονες δυσκολίες με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπο μεγάλο μέρος του κόσμου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Χαρακτηριστικά, το οικο-άγχος, που σχετίζεται με τις περιβαλλοντικές καταστροφές και τον θάνατο της γης, και το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, ή πιο γνωστό με την αγγλική ονομασία burnout, έχουν προστεθεί σχετικά πρόσφατα ως θέματα συζήτησης και μελέτης στους ακαδημαϊκούς αλλά και καθημερινούς κύκλους. Φυσικά, πολλά ήδη υπάρχοντα ψυχολογικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη και οι διατροφικές διαταραχές, έχουν σημειώσει αύξηση.

Το κέντρο ψυχοθεραπείας Αυτογνωσία δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει όποιον άνθρωπο επιθυμεί να γνωρίσει ουσιαστικά τον εαυτό του, να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτεται, να βρει την αιτία ή τις πηγές των προβληματικών αντιδράσεων και συμπεριφορών του και να γίνει η εκδοχή του εαυτού του που πάντα ονειρευόταν. Ανάλογα με τη φύση του προβλήματος ή των διαφόρων ζητημάτων που ταλανίζουν το κάθε άτομο, προσφέρονται πολλά και διαφορετικά είδη ψυχοθεραπείας. 

Ήδη πριν από την εμφάνιση του COVID-19 -όταν δηλαδή η προσφορά online υπηρεσιών διαδόθηκε στην Ελλάδα ως τρόπος μείωσης της διασποράς του ιού- το κέντρο Αυτογνωσία είχε προβεί, σχεδόν από την ίδρυσή του, σε κινήσεις, ώστε να κάνει εφικτή τη διάδοση μεθόδων και τεχνικών για καλύτερη ψυχική υγεία σε ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό. Ποιοι ακριβώς είναι οι τρόποι που εφάρμοσε το κέντρο Αυτογνωσία για να βρίσκεται δίπλα στους ενδιαφερομένους ακόμα και όταν είναι μακριά τους;

  • Online Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι ο πιο διαδεδομένος και αποτελεσματικός τρόπος για την υγιή αντιμετώπιση κάθε είδους ψυχολογικού προβλήματος. Όλοι οι άνθρωποι αξίζει να αφιερώσουν χρόνο για την κατανόηση της ψυχοσύνθεσής τους. Τι συμβαίνει όμως αν νιώθετε ασφάλεια με έναν από τους ειδικούς από το κέντρο Αυτογνωσία, αλλά για τον οποιονδήποτε λόγο δεν είστε σε θέση να επισκέπτεστε το γραφείο; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού η ψυχολογική υποστήριξη online με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη είναι μια πιθανή και δυνατή επιλογή. Με μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της συζήτησης με τον ειδικό από την άνεση του σπιτιού σας.

  • Βιβλία Ψυχολογίας

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που, ενώ θέλουν να ξεκινήσουν ψυχοθεραπεία, το κόστος των συνεδριών τούς σταματάει. Ένας πιο οικονομικός τρόπος για να αρχίσουν το ταξίδι τους προς την αυτογνωσία είναι αγοράζοντας βιβλία ψυχολογίας. Η λαϊκευμένη εξήγηση επιστημονικών θεωριών, η χρήση παραδειγμάτων και η παρουσίαση ασκήσεων εξοπλίζουν τους αναγνώστες με βασικές γνώσεις και πρακτικές, για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. 

  • Βίντεο στο Διαδίκτυο

Το διαδίκτυο είναι ένα εξαίσιο εργαλείο, αφού μπορείτε να βρείτε άπειρα άρθρα, μελέτες και ομιλίες σχετικά με κάθε θέμα ψυχολογίας που σας ενδιαφέρει εντελώς δωρεάν. Φυσικά όμως, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι λαμβάνετε πληροφορίες από έγκυρες πηγές, αφού υπάρχουν πολλοί μη ειδικοί που παραπληροφορούν και διαδίδουν ψεύδη. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία βίντεο με ομιλίες του Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη, που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, στο κανάλι του στο YouTube.