Σαμαράς: Η ΝΔ άντεξε – Συνεχίζουμε κανονικά

"Ο ρόλος της ΝΔ είναι κρίσιμος"

Το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε ο πρωθυπουργός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του στο Ζάππειο. 

"Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση. Θέλω να αισθάνονται υπερήφανοι γι αυτή τη μάχη που δώσαμε μαζί. Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή μου. Παρέλαβε μια χώρα στο χείλος της καταστροφής. Μου ζητήθηκε να κρατήσω αναμμένα κάρβουνα στα χέρια μου", είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: 

"Αντέξαμε, βγάλαμε τη χώρα από τα ελλείμματα, βάλαμε τα θεμέλια για ανάπτυξη και οριστική έξοδο από την κρίση. Η Ελλάδα χρειάζεται τολμηρές συναινέσεις και μεις το τολμήσαμε. Υποχρεωθήκαμε και πήραμε μέτρα επώδυνα και έγιναν και σφάλματα. Παραδίδω μία χώρα χωρίς ελλείμματα με ασφάλεια για τον πολίτη. Μία χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση". 

"Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει αυτά τα κεκτημένα. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Εύχομαι να μην επαναληφθούν οι προβλέψεις μου. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο αλλά η ΝΔ άντεξε και έμεινε όρθια και παραμένει έτοιμη να παίξει ρόλο καθοριστικό στις εξελίξεις από εδώ και πέρα ως εγγυητής της ασφάλειας, της σταθερότητας και των μεταρρυθμίσεων", είπε ακόμη και κατέληξε

"Ο ρόλος της ΝΔ είναι κρίσιμος".