“Οι πολίτες θέλουν να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπειά τους στη σχέση τους με το κράτος”, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποψήφιος στη Β' περιφέρεια Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος πιστεύει ότι με την εμπειρία του στη διπλωματία και στην Ευρωβουλή θα συμβάλει στην αναβάθμιση του δημόσιου διαλόγου και στην καλύτερη επικοινωνία και συμμετοχή της χώρας μας στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές περιβάλλον.
Αρνείται τις κατηγορίες για “κινδυνολογία” εκ μέρους της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι “οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί”, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ “τα έχει πει όλα” και η “χωρίς μέτρο παροχολογία του αποτελεί επικίνδυνο λαϊκισμό”, προκαλώντας πραγματικό φόβο και ανησυχία για το μέλλον.
“Η στάση των αγορών έναντι της Ελλάδας, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, η στάση του χρηματιστηρίου ή των εταίρων και δανειστών μας, η χειροτέρευση της οικονομίας, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε, όλα αυτά είναι πραγματικά γεγονότα που στηρίζουν την ανησυχία ενός πολίτη για το μέλλον του τόπου. Δεν μπορεί να εγκαλείται η ΝΔ για ακραίους χαρακτηρισμούς, όταν τόσο πρόσφατα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του ραδιοφώνου του κόμματος χρησιμοποίησε ακατονόμαστους όρους κατά του πρωθυπουργού, που αποτελούν ύβρεις προς ένα υψηλότατο θεσμό της δημοκρατίας. Προσωπικά πιστεύω ότι σε τόσο κρίσιμες εποχές, οι αποφάσεις πρέπει να είναι αποτέλεσμα νηφαλιότητας. Τα άκρα, οι συγκρούσεις και η διχόνοια δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα της σημερινής πραγματικότητας. Αν πάντως μιλάμε για ακρότητα, πρέπει να στρέψουμε τα βλέμματα προς την πλατεία Κουμουνδούρου”, υπογραμμίζει.
Ως προς το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που δείχνει να επιμένει, τουλάχιστον δημοσκοπικά, τονίζει ότι “αποτελεί συνδυασμό των συνεπειών της πρωτοφανούς κοινωνικής κρίσης που έπληξε τη χώρα και της ενδυνάμωσης των μεταναστευτικών ροών την ίδια περίοδο” και πιστεύει ότι θα αντιμετωπιστεί με την οριστική ανόρθωση της χώρας.
Αναφορικά με τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, σημειώνει: “Αναγνωρίζουμε στους εταίρους τις προσπάθειες που έκαναν να σταθεί η χώρα στα πόδια της σε μια κρίσιμη στιγμή. Ταυτόχρονα όμως υπογραμμίζω ότι η συμπεριφορά τους ήταν συμπεριφορά περισσότερο λογιστών και δανειστών, παρά εταίρων ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη δεν παραμένει στρατηγική και αδιατάρακτη επιλογή για τη χώρα. Παράπονα υπάρχουν, αλλά τα συμφέροντα του τόπου βρίσκονται μέσα στην Ευρώπη”.