Στον ανακριτή η Πένυ και άλλοι συνεργάτες του Βλαστού

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα κι άλλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του κυκλώματος των εκβιαστών που δρούσε εντός και εκτός φυλακών, υπό την "αρχηγία" του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

Στον ανακριτή θα βρεθεί - μεταξύ άλλων- η Πένυ Καρπούζου που καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς φέρεται σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας να ήταν εκείνη του πρότεινε στον Βλαστό να απαγάγουν διευθυντικό στέλεχος τράπεζας για να ζητήσουν λύτρα.

Χθες απολογήθηκε και η εξαδέλφη του Βλαστού, γνωστή ως Λίτσα, και άλλοι 5 κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Μετά τις απολογίες τους, οι 6 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συνολικά οι συλληφθέντες για την μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διοικούνταν από τους βαρυποινίτες Παναγιώτη Βλαστό, Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, είναι 15.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του αποκαλούμενου κυκλώματος νονών, η οργάνωση λειτουργούσε από τον Μάιο του 2011 με κανόνες συνωμοτικότητας και με πολλαπλά μέτρα προστασίας ώστε να μην αποκαλυφθεί στις Αρχές η δράση της.

Όπως φαίνεται να προκύπτει από τα στοιχεία που θα αξιολογήσει η Ανακρίτρια της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση είχε σχέσεις με άτομα που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, "διατηρώντας με αυτούς αμφίδρομη σχέση βοήθειας, οργανώνοντας ακόμα και αποδράσεις από κοινού".

Φωτογραφίες από το ρεπόρτερ του news Γιάννη Κέμμο