To χωριό των… πολιτευτών στην Κρήτη

Έντονο Ανωγειανό χρώμα έχουν οι κρίσιμες εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Όπως μεταδίδει το anogi.gr, ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά εννιά  υποψήφιοι με καταγωγή απο τα Ανώγεια,  βρίσκονται σε ψηφοδέλτια έξι κομμάτων σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι και την Θεσσαλονίκη.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

- Όλγα Κεφαλογιάννη : Υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στην Α' Αθηνών. Kόρη του αείμνηστου  Γιάννη Κεφαλογιάννη ή Τσουρογιάννη,  υπουργός Τουρισμού, με μια επιτυχημένη πορεία, τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Εκλέγεται ανελλιπώς από το 2004.

-Γιάννης Κεφαλογιάννης: Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου με την Νέα Δημοκρατία. πρώτη φορά το 2012. Έχει επιδείξει , έντονη δράση στο Κοινοβούλιο  συμμετέχοντας σε πολλές επιτροπές και καταθέτοντας αρκετές ερωτήσεις στη Βουλή για θέματα του Νομού Ρεθύμνης.

-Μύρων Βασ.Σκουλάς: Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου. Κτηνοτρόφος στο επάγγελμα με έντονη δράση στα Ανώγεια ως Δημοτικός σύμβουλος για δυο τετραετίες (2006-2014),ενώ υπήρξε και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου μέχρι το 2005.

-Γιώργος Ελ.Αεράκης: Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΟΤΑΜΙ  του Σταύρου Θεοδωράκη. Υπήρξε Αντιδήμαρχος Ηρακλείου με έντονη δράση  μέχρι το 2014.  Διετέλεσε πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών. Εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

-Κώστας Ξυλούρης: Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου. Ο γνωστός  σε όλους μας Καντρόκωστας   διετέλεσε Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης , αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο, καθώς και Νομαρχιακός σύμβουλος.

-Ιωάννα Δακανάλη: Υποψήφια Βουλευτής Ρεθύμνου με το Κ.Κ.Ε.  Παιδίατρος στο επάγγελμα και κόρη του δάσκαλου Λάμπη Δακανάλη , κατέρχεται για πρώτη φορά στον εκλογικό στίβο.

-Μαρία Σαλούστρου-Κοκοσάλη:  Υποψήφια Βουλευτής Ηρακλείου με το Κ.Κ.Ε .Είναι   ιδιωτική υπάλληλος – αρχαιολόγος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

-Ειρήνη Χαιρέτη: Υποψήφια Βουλευτής Ηρακλείου με το ψηφοδέλτιο του ΑΝ.ΤΑ.Ρ.ΣΥΑ .  Είναι 31 ετών,  εκπαιδευτικός,  εργαζόμενη σε πεντάμηνο πρόγραμμα και έλκει την καταγωγή της από τα Ανώγεια.

-Νικόλαος Ξυλούρης του Σταύρου: Υποψήφιος Βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ , ανωγειανής καταγωγής και γιατρός στο επάγγελμα. Είναι 43 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1999.