Βενιζέλος: Εγγυητής της πορείας της χώρας το ΠΑΣΟΚ

“Τώρα τελείωσαν τα ψέματα, ήρθε η ώρα της αλήθειας”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κατηγορώντας τη μεν ΝΔ ότι προσπαθεί να εκφοβίσει το εκλογικό σώμα, τον δε ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να επιβάλει έναν εφησυχασμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερες αναφορές στις τελευταίες δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τη σχέση της αυτοδυναμίας με την εφαρμογή του προγράμματος που έχει εξαγγείλει και σχολίασε πως “από την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα “γιατί θα πρέπει να υπάρχει εθνική εγγύηση, εθνική στρατηγική και πρέπει η χώρα να πάει προς τα μπρος, να κάνει το ένα βήμα που απομένει προς τα μπρος και όχι πολλά βήματα προς τα πίσω, ανεξέλεγκτα και με κινδύνους”. όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για υπονομευτές και διασπαστές, τονίζοντας ότι “κάποιοι υπονομεύουν ανοιχτά την παράταξη και λυπάμαι όταν βλέπω σχόλια ότι μπορεί ο αντικειμενικός σκοπός να είναι να πάρουμε ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσουμε τη ΝΔ” και εξηγώντας πως “η μόνη κρίσιμη και συγχρόνως χρήσιμη ψήφος είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε το βαρύ φορτίο που πήρε στις πλάτες του το ΠΑΣΟΚ και διαπίστωσε ακόμη ότι οι πολίτες έχουν χαθεί “μέσα στις συκοφαντίες, τα ψέματα, τη συνωμοσιολογία”, για να καταλήξει λέγοντας ότι “τώρα τελείωσαν τα ψέματα, ήρθε η ώρα της αλήθειας”.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία του ΠΑΣΟΚ στη μεταπολίτευση, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν και λάθη, όμως αναφέρθηκε στις κορυφαίες στιγμές του μέχρι τη στιγμή που “κληθήκαμε εμείς να βγάλουμε τα καστανά από τη φωτιά”, όπως είπε σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο ίδιος προσδιόρισε ότι η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε τρίτη δύναμη έχει ιδιαίτερη σημασία, “αφού αποτελεί τον καταλύτη των εξελίξεων και τον εγγυητή για να προστατευθεί η κατεύθυνση της πορείας της χώρας για την ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής”, συμπληρώνοντας ότι “αν θέλουν τη συμμετοχή μας ακόμη και την προσωπική μου συμμετοχή, την εμπειρία και γνώση μας για τη συνέχεια πρέπει να κάνουν την επιλογή τους”.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος παίρνοντας αφορμή από τις δημοσκοπήσεις είπε ότι πρέπει “να μιλήσουμε πιο καθαρά στον κόσμο. Οι δημοσκοπήσεις επιμένουν να δίνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία. Στην περίπτωση αυτή ο καθένας πρέπει να καταλαβαίνει ότι χρειάζεται ένα αντίβαρο. Χρειάζεται ένας εγγυητής που να μπορεί να προστατεύσει την καθαρή ευρωπαϊκή ασφαλή πορεία της χώρας και αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ είναι η Δημοκρατική Παράταξη”.