Τσίπρας: Ο Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές και φεύγει

"Δεν είμαστε αυτοί που θα κάτσουμε να κάνουμε τα μαθήματά μας, δε μας έχει κανένας στο τσεπάκι του", τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές κι ευτυχώς για την Ελλάδα φεύγει", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και τόνισε πως την πρώτη πολιτική ήττα ο πρωθυπουργός την υπέστη με την άρνησή του να προσέλθει σε τηλεοπτικό διάλογο μαζί του.

"Δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος σε ολόκληρη την Ευρώπη που να ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, και πρέπει να αποπληρωθεί στο σύνολό του", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κι επιτέθηκε στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως είναι “ο μόνος που έχει απομείνει να το ισχυρίζεται αυτό. Ο μόνος που χει απομείνει να δηλώνει ανοιχτά ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ενέχει τον κίνδυνο αποβολής της από το ευρώ. Ο μόνος που θέλει να πιστεύουμε ότι η ελεύθερη έκφραση του λαού στις εκλογές αυτές, θα προκαλέσει αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα”.

Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, ανέφερε: “Έχετε ήδη χάσει τις εκλογές. Έχετε ήδη ηττηθεί εκλογικά και πολιτικά, πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες. Και γι' αυτό αρνείται και τόσο απροσχημάτιστα τον διάλογο πάνω σε προγράμματα και θέσεις. Και προτιμά την λάσπη και τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Τον διάλογο, όμως, κ. Σαμαρά τον αρνούνται αυτοί που θεωρούν ήδη τον εαυτό τους ηττημένο. Η πρώτη σας ήττα πριν από το πικρό ποτήρι της 25ης του Γενάρη είναι η απροσχημάτιστη άρνησή σας να προσέλθετε σε Δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο. Η πρώτη σας ήττα, γιατί έρχονται κι άλλες ακόμα μεγαλύτερες".

Τόνισε πως το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει και όλοι είναι έτοιμοι να συζητήσουν με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την αλλαγή αυτή επέβαλε η ίδια η πραγματικότητα. "Κι αν αυτό συμβαίνει πριν γίνουμε κυβέρνηση, φανταστείτε τι θα γίνει μετά την εκλογική μας νίκη", τόνισε.

Οσο για τη στάση μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές υπογράμμισε: "Δεν είμαστε οι τύποι που θα καταπιούμε την θέση μας με ένα Giannis Forget it, του κ. Σόιμπλε - αυτή την ιστορία που με έκανε να ντραπώ σαν πολίτης αυτής της χώρας για αυτούς που την εκπροσωπούν. Δεν είμαστε αυτοί που θα κάτσουμε να κάνουμε τα μαθήματά μας, όπως υποτιμητικά και απαξιωτικά για τους Έλληνες και τους άλλους λαούς του Νότου αρέσκεται να δηλώνει η κυρία Μέρκελ. Γιατί εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Δεν είμαστε μέρος του διαπλεκόμενο χθες. Δεν υπογράψαμε αμαρτωλές συμβάσεις. Δεν παίρναμε επι χρόνια προμήθειες στα κομματικά μας ταμεία από Γερμανικές -και άλλες- εταιρείες. Δεν δώσαμε αντιπαροχή την πολιτική μας στήριξη απο Μέσα ενημέρωσης. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που κατέστρεψε την Ελλάδα. Γι' αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το χθες, όχι να συμβιβαστούμε μαζί του".

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: "Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, τόσο πιο δυνατή και σταθερή θα είναι η Ελλάδα στις 26. Αυτό είναι το επίδικο των εκλογών. Και ας το πάρουν λοιπόν απόφαση: Την παραπάνω Κυριακή η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω, φίλες και φίλοι: Η Αριστερά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην ιστορική της ευθύνη. Γιατί δεν είμαστε χθεσινοί. Ερχόμαστε από πολύ μακριά. Και έχουμε μια μεγάλη παράδοση δημοκρατικών αγώνων, για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι".