Συγκεντρώσεις και πορείες "εναντίον του μίσους" πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, παράλληλα με τη μεγαλειώδη πορεία στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχαν κοντά στους 1.500.000 πολίτες, καθώς και αρκετοί ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών.
Στη Μαδρίτη οι διαδηλωτές τραγουδούσαν τη Μασσαλιώτιδα, τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, στο Λονδίνο το πλήθος κρατούσε γαλλικές σημαίες, ενώ παντού οι συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα είμαι "Είμαστε όλοι Σαρλί".
Η ισπανική πρωτεύουσα έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο κέντρο της Μαδρίτης τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και κρατώντας μία μεγάλη γαλλική σημαία και πανό με το σύνθημα "Είμαι κι εγώ Σαρλί".
"Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι δεν φοβόμαστε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λουίς Εϊμερί, 21 ετών, ένας εκ των διοργανωτών των κινητοποιήσεων.
Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μία πορεία με κεντρικό σύνθημα "μαζί εναντίον του μίσους" στο κέντρο των Βρυξελλών, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία αστυνομική πηγή. Στην πορεία έλαβαν μέρος προσωπικότητες της πολιτικής, των μέσων ενημέρωσης, πολλά μέλη και εκπρόσωποι της γαλλικής κοινότητας στο Βέλγιο, όπως και εκπρόσωποι μουσουλμανικών και εβραϊκών ενώσεων.
"Είναι μία σπουδαία κινητοποίηση, υπήρχε ανάγκη να βρεθούμε μαζί... δηλώνουμε την προσήλωσή μας στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης, στο πλαίσιο του σεβασμού των άλλων, είναι πολύ σημαντικό", σχολίασε ο Βέλγος σκιτσογράφος Φιλίπ Γκελούκ.
Στο Βερολίνο ο αριθμός των διαδηλωτών κυμάνθηκε μεταξύ οκτώ και εννέα χιλιάδων, σύμφωνα με την αστυνομία, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Γαλλίας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που διέπραξαν οι τρεις τζιχαντιστές στη Γαλλία. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν τα συνθήματα "Είμαι κι εγώ Σαρλί" ή "το Βερολίνο είναι Σαρλί", "η ελευθερία της γνώμης δεν είναι διαπραγματεύσιμη" και "ξεπεράστε τον τρόμο".
Στο Λονδίνο περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, στην πλατεία Τραφάλγκαρ, κρατώντας μολύβια τα οποία ύψωσαν προς τον ουρανό για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης. Το δημαρχείο του Λονδίνου φώτισε με μπλέ-λευκό και κόκκινο φως, τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τα συντριβάνια της Πλατείας Τραφάλγκαρ και την Γέφυρα του Πύργου.
Στη Βιέννη οι οργανωτές των κινητοποιήσεων υπολογίζουν σε 12.000 τον αριθμό των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις εναντίον της τρομοκρατίας.
Στη Στοκχόλμη, 3.000 άνθρωποι αψήφησαν το κρύο για να σηκώσουν τα μολύβια τους και να ανάψουν κεριά.
Στην Ιρλανδία 2.000 διαδήλωσαν με αφισέτες Je suis Charlie", στην Αθήνα εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν το Σύνταγμα, όπως και στη Ρώμη και το Λουξεμβούργο.
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Λισαβόνα και Λωζάνη.
Εκτός της Ευρώπης, διαδηλώσεις οργανώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, τη Βηρυτό, τη Μπουζουμπούρα (Μπουρούντι) και στη γαλλική πρεσβεία του Μπουένος Αιρες. Στη Βόρεια Αμερική, σιωπηλές πορείες έχουν προγραμματισθεί στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη. Στο Μόντρεαλ, 25.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους προς τη Γαλλία, ενώ συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και σε άλλες πόλεις του Καναδά.