Δραγασάκης: Παγίδα η δίμηνη παράταση – Ναι σε εξάμηνο διαπραγμάτευσης

Για "εξάμηνο διάστημα διαπραγμάτευσης" έκανε λόγο ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όσον αφορά στο τρέχον μνημονιακό πρόγραμμα.Ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε πως δεν θα πρόκειται για εξάμηνη παράταση, καθώς στο διάστημα αυτό θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, και όχι το μνημόνιο, και χαρακτήρισε “παγίδα” τη δίμηνη παράταση του μνημονίου που δόθηκε, ενώ ανέφερε ότι είναι πιθανό πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει το πλήρες χρονοδιάγραμμα που θα ζητήσει.

Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τόνισε ότι "σκοπός είναι η εύρεση κοινού τόπου” και συμπλήρωσε ότι σε μια διαπραγμάτευση “δεν αποκαλύπτεις εξ αρχής τα όπλα σου”.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση εσωτερικού δανεισμού, αναφερόμενος στα σενάρια για “κούρεμα” καταθέσεων, ενώ δεσμεύθηκε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που θα αντικατασταθεί από έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.