Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καμία εμπλοκή στην Γκάμπια

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δε διαδραμάτισε απολύτως κανέναν ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος η οποία εκδηλώθηκε αυτή την εβδομάδα στην Γκάμπια, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς μέσα ενημέρωσης στην αφρικανική χώρα υποστηρίζουν πως ορισμένοι από τους δράστες της επίθεσης εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στην Μπανζούλ ήταν Αμερικανοί υπήκοοι ή είχαν διπλή υπηκοότητα.

“Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν διαδραμάτισε απολύτως κανέναν ρόλο στα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην Μπανζούλ”, δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και πρόσθεσε πως η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Γκάμπια παραμένει ανοικτή και λειτουργεί κανονικά.

“Η Μπανζούλ είναι αυτή τη στιγμή ήρεμη και δεν έχουμε λάβει καμιά αναφορά περί βίαιων επεισοδίων”, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

Την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε σθεναρά την αποτυχημένη απόπειρα εκδήλωσης στρατιωτικού πραξικοπήματος και κάλεσε όλα τα μέρη στην Γκάμπια να αποφύγουν τη συνέχιση των βιαιοτήτων.