Τελευταία μέρα για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ και Ε9

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ, καθώς επίσης και αυτή της υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9).

Χιλιάδες πολίτες έχουν υποβληθεί κυριολεκτικά σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ειδικότερα, όσοι οφείλουν ΕΝΦΙΑ και δεν πληρώσουν το σύνολό του βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μην μπορούν να βγάλουν φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" φέρεται να δόθηκε εντολή από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) ια τη μη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας αν δεν καταβληθεί όλοκληρος ο ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η φορολογική ενημερότητα διαρκεί δύο μήνες για όσους δεν χρωστούν στο Δημόσιο, ενώ έναν μήνα ισχύει σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής.

Σε ότι αφορά την υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), η προθεσμία εξέπνεε κανονικά στις 19 Δεκεμβρίου και δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που έγιναν εντός του 2014, θα δηλωθούν μέχρι και 31 Μαρτίου 2015.