Τσίπρας: Σήκωσαν από τον τάφο του μέχρι και το Grexit!

“Πρωθυπουργό του αυταρχισμού” χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανοιχτή ομιλία του με κοινό φίλους και στελέχη του κόμματος στο “Σινέ Κεραμεικός”, προειδοποιώντας για επικείμενη εκστρατεία τρομοκράτησης των πολιτών εν όψει των εκλογών.

Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι υποβάθμισε το ρόλο της Βουλής, αρνούμενος το διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ έκανε λόγο για εκστρατεία φόβου και εκβιασμών προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δεν πέρασε.

Υποστήριξε ακόμα πως ο λαός εξαπατήθηκε και φοβήθηκε το 2012, όμως “το 2014 δεν είναι 2012”, και σχολίασε πως στην κυβέρνηση “σήκωσαν από τον τάφο του ακόμα και το νεκρό εδώ και πολύ καιρό Grexit”.

Ξεκαθάρισε επιπλέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται για τις καταθέσεις των πολιτών, ζητώντας να τελειώσει το "παραμύθι του τρόμου".

Απηύθυνε εξάλλου κάλεσμα προς όσους αποδέχονται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως είναι “καλοδεχούμενοι”, ενώ ζήτησε να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του Πολίτη, “ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα.

“Και ακόμα προειδοποιούμε: Μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα. Γιατί αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι”, υπογράμμισε εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.