Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην τράπεζα σήμερα το ένταλμα για την ενίσχυση

Σήμερα θα σταλεί  το ένταλμα πληρωμής στην τράπεζα Πειραιώς , ενώ από το μεσημέρι και μετά θα έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό της ενιαίας ενίσχυσης, όπως ανέφερε στο news.gr, ο πρόεδρος του  Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ),  Γρηγόρης Αποστολάκος.

Σημειώνουμε ότι έντονη ήταν η ανησυχία που είχε δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο, καθότι τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, όσο και ο κύριος Αποστολάκος, είχαν αρχικά δεσμευτεί ότι η καταβολή του ποσού επρόκειτο να γίνει  τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.

Παρόλ’ αυτά όπως ανέφερε ο κύριος Αποστολάκος, «εκδώσαμε ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι τελικά η καταβολή του ποσού στους 656.736 δικαιούχους, επρόκειτο να γίνει μία ημέρα αργότερα». 

Η καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους θα γίνει χωρίς καμία παρακράτηση για τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων(ΟΓΑ), όπως είχε γίνει άλλωστε και κατά την καταβολή της πρώτης δόσης στις 12 Νοεμβρίου. 

Πώς θα πληροφορούνται οι δικαιούχοι αν έχουν λάβει τα χρήματα που τους οφείλονται

Σε ό,τι αφορά στην ενιαία ενίσχυση καθώς και στις υπόλοιπες πληρωμές, οι δικαιούχοι θα μπορούν να πληροφορούνται μέσω του Συστήματος Δημοσιοποίησης Πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ αν, πότε και πόσα από τα οφειλόμενα χρήματα έχουν λάβει.

Συγκεκριμένα, κατά την είσοδό τους στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, πληκτρολογώντας το ΑΦΜ τους καθώς και τον ΑΜΚΑ ή τα τελευταία ψηφία του αριθμού της ταυτότητάς τους, οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για τις εντολές πληρωμής οι οποίες έχουν ήδη εκτελεστεί, αλλά και για αιτήματά τους που έχουν απορριφθεί, με αναγραφόμενη την αιτιολογία της απόρριψης.