Εποχικό μενού χωρίς κρέας στο πρώτο των πρώτων
Τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο ανακοινώθηκαν από τον θεσμό World’s 50 Best Restaurants.
Το Geranium ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, κατακτώντας την πρώτη θέση στα βραβεία, σερβίροντας ένα εποχικό μενού ονόματι Scandi, δίχως κρέας.
Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου
1. Geranium (Κοπεγχάγη, Δανία)
2. Central (Λίμα, Περού)
3. Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία)
4. Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία)
5. Pujol (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
6. Asador Etxebarri (Άσπε, Ισπανία)
7. A Casa do Porco (Σάο Πάολο, Βραζιλία)
8. Lido 84 (Γκαρντόνε Ριβιέρα, Ιταλία)
9. Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
10. Le Calandre (Ρουμπάνο, Ιταλία)
11. Maido (Λίμα, Περού)
12. Ουλιάσι (Σενιγκάλια, Ιταλία)
13. Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
14. Don Julio (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)
15. Reale (Καστέλ ντι Σάνγκρο, Ιταλία)
16. Elkano (Γκετάρια, Ισπανία)
17. Nobelhart & Schmutzig (Βερολίνο, Γερμανία)
18. Alchemist (Κοπεγχάγη, Δανία)
19. Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
20. Den (Τόκιο, Ιαπωνία)
21. Mugaritz (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
22. Septime (Παρίσι, Γαλλία)
23. The Jane (Αμβέρσα, Βέλγιο)
24. The Chairman (Χονγκ Κονγκ)
25. Frantzén (Στοκχόλμη, Σουηδία)
26. Restaurant Tim Raue (Βερολίνο, Γερμανία)
27. Hof van Cleve (Κρουισχούτεμ, Βέλγιο)
28. The Clarence (Παρίσι, Γαλλία)
29. St. Hubertus (Σαν Κασσιάνο, Ιταλία)
30. Florilege (Τόκιο, Ιαπωνία)
31. Arpège (Παρίσι, Γαλλία)
32. Mayta (Λίμα, Περού)
33. Atomix (Νέα Υόρκη)
34. Hiša Franko (Κομπαρίντ, Σλοβενία)
35. The Clove Club (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
36. Odette (Σιγκαπούρη)
37. Fyn (Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική)
38. Jordnær (Κοπεγχάγη, Δανία)
39. Sorn (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη)
40. Schloss Schauenstein (Φιρστενάου, Ελβετία)
41. La Cime (Οσάκα, Ιαπωνία)
42. Quique Dacosta (Ντένια, Ισπανία)
43. Boragó (Σαντιάγο, Χιλή)
44. Le Bernardin (Νέα Υόρκη)
45. Narisawa (Τόκιο, Ιαπωνία)
46. Belcanto (Λισσαβόνα, Πορτογαλία)
47. Oteque (Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία)
48. Λέο (Μπογκοτά, Κολομβία)
49. Ikoyi (Λονδίνο, Αγγλία)
50. SingleThread (Χέλντσμπεργκ, Καλιφόρνια)