Μεγάλη φωτιά στη Μυτιλήνη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Στα σπίτια οι φλόγες – Εκκενώνεται ξενοδοχείο

Μεγάλη φωτιά στη Μυτιλήνη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Στα σπίτια οι φλόγες – Εκκενώνεται ξενοδοχείο

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στα Βατερά, καθώς έφυγαν για να σωθούν - Κάηκε το εκκλησάκι της περιοχής και ένα εστιατόριο

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στη Μυτιλήνη. Η πυρκαγιά δείχνει ανεξέλεγκτη, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί και ήδη οι φλόγες αγγίζουν τα σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα.

Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται Το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του οικισμού. Είναι τόσο πυκνός ο καπνό που ακόμα και ο ήλιος έχει κρυφτεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ενώ σύμφωνα με το Mega κάηκε το εκκλησάκι της περιοχής.

Επίσης εκκενώνεται και ένα ξενοδοχείο Ειρήνη. Κάηκε και ένα εστιατόριο.

«Έχουν καεί σπίτια»

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, με 11 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Γιώργος Αλάνης, έκανε λόγο για καμένα σπίτια.

«Έχουν καεί σπίτια, προχωράει η φωτιά. Είναι δύσβατη η περιοχή και η φωτιά έχει κατέβει στον οικισμό».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «το μέτωπο είναι μεγάλο. Πρέπει να έρθουν και άλλα πυροσβεστικά αεροπλάνα».

Ο κ. Αλάνης ζήτησε περισσότερες δυνάμεις πυρόσβεσης, καθώς «σε αντίθετη περίπτωση η φωτιά θα επεκταθεί».

Με Απόφαση Δημάρχου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώθηκε ο οικισμός των Βατερών λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Ρογκάδα Πολιχνίτου. Στο σημείο της φωτιάς μετέβησαν τόσο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, όσο και οι Δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, Ταξιάρχης Βέρρος και Στρατής Κύτελης.