Βέλγιο: Έκπληξη! Δεν υπήρχε ομηρία, λέει η Εισαγγελία

Ούτε όπλο, ούτε δράστη εντόπισε η βελγική αστυνομία στο σπίτι όπου υπήρχαν υπόνοιες πως ένοπλοι κρατούσαν έναν όμηρο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Γάνδης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε κατάσταση ομηρίας. "Τέτοια ζητήματα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, όμως τελικά ενδέχεται να μην επρόκειτο για ομηρία", πρόσθεσε.

"Ένας άνδρας ζήτησε σήμερα το πρωί την επέμβαση της αστυνομίας, λέγοντας ότι είδε τέσσερις ανθρώπους με καλάσνικοφ να κρατάνε όμηρο τον φίλο του", εξήγησε η ίδια και συμπλήρωσε πως "μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενδείξεις για την παρουσία καλάσνικοφ ή ενόπλων".

"Κανείς δεν έχει συλληφθεί», είχε διευκρινίσει λίγο νωρίτερα η εκπρόσωπος, ενώ σημείωσε ότι η υπόθεση "ενδέχεται να συνδέεται με ναρκωτικά", καθώς γείτονες είχα δηλώσει νωρίτερα στο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι στο διαμέρισμα αυτό, που βρίσκεται σε μια δημοφιλή συνοικία της Γάνδης, μένουν έμποροι ναρκωτικών.

"Το φερόμενο ως θύμα αρνήθηκε ότι κρατήθηκε όμηρος στην πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία. Τον αναμένουμε αυτή τη στιγμή", είπε η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας.

"Στις 08:30 (09:30 ώρα Ελλάδας) ένας άνδρας μπήκε στο κατάστημα. Είπε 'καλέστε την αστυνομία, υπάρχουν τέσσερις άνθρωποι στο διαμέρισμά μου, έβαλαν ένα όπλο στον κρόταφό μου και ο φίλος μου είναι ακόμη εκεί, κοιμάται'", διηγήθηκε στους δημοσιογράφους η Καρίν Μαλφέ που διατηρεί κατάστημα στο ισόγειο της πολυκατοικίας. "Οπότε κάλεσα την αστυνομία", πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας πρόσθεσε ότι οι τρεις άνδρες, τη σύλληψη των οποίων μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης αφού εξήλθαν από το κτίριο με τα χέρια ψηλά, στην πραγματικότητα δεν είναι ύποπτοι για κάποιο αδίκημα. "Είναι απλώς άνθρωποι που ζουν εδώ και δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα", υπογράμμισε.

Περίπου 20 βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα λίγο πριν τις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδας), αφού απέκλεισαν μια περιοχή γύρω από το κτίριο.