Περιοδεία Κατάινεν για προώθηση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ

Τις 28 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφθεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν, προκειμένου, όπως είπε ο ίδιος, να προωθήσει το πρόγραμμα επενδύσεων ύψους άνω των 300 δισ. ευρώ και να παρουσιάσει νέες ευκαιρίες που προσφέρονται σε κυβερνήσεις, επενδυτές, επιχειρήσεις, καθώς και σε περιφερειακές Αρχές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινότητες.

"Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: εργαζόμαστε με πολύ πιεστικό χρονοδιάγραμμα για να διοχετεύσουμε νέα επενδυτικά κεφάλαια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, σε υποδομές, όπως οι μεταφορές ή οι ευρυζωνικές συνδέσεις, και σε νέα σχολεία και νοσοκομεία, που παρουσιάζουν έλλειψη ρευστότητας. Περιοδεύουμε ανά την Ευρώπη για να αξιοποιήσουμε την ισχυρή πολιτική στήριξη που έχουμε λάβει ήδη και να εξηγήσουμε στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πώς μπορούν να συμμετάσχουν", σημείωσε ο κ. Κατάινεν. 

Η περιοδεία ξεκινά σήμερα από τη Ρουμανία, όπου ο αντιπρόεδρος θα συνοδεύεται από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτου, ενώ την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί τον προσεχή Απρίλιο.