Δριμεία κριτική Θεοδωράκη σε Σαμαρά – Τσίπρα

Την ανάγκη συναίνεσης επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. 

"Είναι αναγκαίο πρώτα να υπάρξει συναίνεση και μετά να γίνουν εκλογές" είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως "στόχος των εκλογών δεν είναι η μεταβίβαση των μερσεντές της εξουσίας στους επόμενους".

Ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε μάλιστα τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τα συσσίτια, λέγοντας πως "αυτό το κάνουν μη κυβερνητικές οργανώσεις, το κάνει ο Ιερώνυμος, το κάνει ο Ειρηναίος. Όχι ένα κόμμα εξουσίας. Ένα κόμμα εξουσίας λέει πως θα φτιάξουμε τις δουλειές".

Μιλώντας για τους υποψηφίους του κόμματός του, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι αυτοί θα είναι "καθαροί" και επανέλαβε ότι "το Ποτάμι δεν έχει κλειστές πόρτες".

"Εμείς έχουμε άλλο σχέδιο για τη χώρα. Δεν έχουμε κομματικό στρατό. Δεν θα κυβερνήσουν τα Ποταμάκια όπως σκέφτονται τα Συριζάκια" είπε και πρόσθεσε πως "η χώρα δεν κυβερνιέται με τα πρωτοπαλίκαρα των αρχηγών αλλά από τους καλύτερους Έλληνες."

"Όπως δεν μπόρεσε ο Σαμαράς να κάνει τη διαπραγμάτευση. Έτσι δεν θα μπορέσει και ο Τσιπρας. Ούτε ο Θεοδωράκης. Μόνο ο Έλληνας μπορεί να κάνει τη διαπραγμάτευση" κατέληξε ο ίδιος.