Τι είπαν Καραμανλής – Σαμαράς για την υποψηφιότητα Δήμα

Είχαν προηγηθεί τρεις συναντήσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά

Ενήμερος για την υποψηφιότητα Δήμα ήταν, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Έθνος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο Σταύρος Δήμας φαίνεται μάλιστα να επελέγη με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Καραμανλή, κατόπιν τριών συναντήσεων που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Το πρώτο ραντεβού, σύμφωνα με το Έθνος, πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή στην Πολιτεία, όπου ο πρωθυπουργός φέρεται να ενημέρωσε για πρώτη φορά τον Κώστα Καραμανλή για την πρωτοβουλία του να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κομβικό για την επιλογή του Σταύρου Δήμα φαίνεται πως ήταν το δεύτερο ραντεβού των δύο ανδρών στο Hilton. Εκεί ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρώτη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την παρέμβαση Καραμανλή για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 180 βουλευτών και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προτείνει τον Σταύρο Δήμα.

«Σκέπτομαι τον Σταύρο Δήμα» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός με τον κ. Καραμανλή να αποκρίνεται: «νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή επιλογή. Έχει γνώσεις και κύρος».

Το τρίτο και τελικό ραντεβού των κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή ήταν στο περιθώριο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, όπου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κώστα Καραμανλή για την απόφασή του για επίσπευση των διαδικασιών και υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.