Σόιμπλε: Πιθανώς καλή κίνηση η επίσπευση της προεδρικής εκλογής

Ο Έλληνας πρωθυπουργός "ξέρει τι κάνει”, δηλώνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ

“Πιθανώς καλή κίνηση” χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για επίσπευση της προεδρικής εκλογής ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Σόιμπλε σημείωσε πάντως, μιλώντας σε δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες, ότι σε τελική ανάλυση η απόφαση είναι “στα χέρια των βουλευτών και του λαού”, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δεν έχει ακόμα περάσει το “βουνό”, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γερμανός υπουργός, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι ήταν εν γνώσει της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει τις προεδρικές εκλογές, ενώ εξήρε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Θετικές αναφορές για τον πρωθυπουργό έκανε και ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, Μίχαελ Φουχς, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του, η απόφαση της κυβέρνησης είναι “ένα προμελετημένο ρίσκο που παίρνει ο Σαμαράς, και είναι πραγματικά μία έξυπνη κίνηση”, ενώ εκτίμησε πως οι πιθανότητες να αποδώσει αυτό το ρίσκο είναι κάτι παραπάνω από αρκετές. “Ξέρει τι κάνει”, πρόσθεσε.