Πρώτη συνάντηση Ουίλιαμ – Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

Τη Νέα Υόρκη επισκέπτονται για πρώτη φορά ο πρίγκιπας της Βρετανίας Ουίλιαμ και η εγκυμονούσα, δημοφιλέστατη σύζυγός του Κέιτ. Κατά τη άφιξή τους στο ξενοδοχείο τους στο Μανχάταν (το αγαπημένο της πριγκίπισσας Νταϊάνα), εκατοντάδες φαν τους υποδέχθηκαν σαν ροκ σταρς ή χολιγουντιανούς αστέρες στο κόκκινο χαλί: Ουρλιάζοντας και επευφημώντας!

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν φιλικά στο Οβάλ Γραφείο, ενώ δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από όλο τον κόσμο στριμώχνονταν για ένα πλάνο. Ο Αμερικανός πρόεδρος - που εισήχθη χθες στο νοσοκομείο με  γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση - αρκέστηκε να δηλώσει "είμαι πολύ καλά ευχαριστώ" και δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις.  

Πάντως, σύμφωνα με όσα έπιασαν τα ανοιχτά μικρόφωνα, ο Ουίλιαμ είπε στον Ομπάμα ότι αυτός και η Κέητ προετοιμάζονται για έναν "πολυάσχολο χειμώνα", αλλά δεν αποκάλυψε το φύλο του μωρού.

Η Κέιτ παρέμεινε στη Νέα Υόρκη και δεν παρέστη στη συνάντηση με τον Ομπάμα. Αντίθετα, επισκέφθηκε στο Χάρλεμ ένα κέντρο που είναι αφιερωμένο στα παιδιά, το Northside Center for Child Development, με τη συνοδεία της Σιρλέιν Μακγκρέι, της συζύγου του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

 Ο Βρετανός πρίγκιπας- κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του-  θα συμμετάσχει και σε μια διάσκεψη στην Ουάσινγκτον, με θέμα το λαθρεμπόριο ελεφαντοστού και το παράνομο κυνήγι ζώων.

Την Τρίτη το ζεύγος αναμένεται να επισκεφθεί το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ θα συναντηθεί και με την πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και την κόρη της Τσέλσι.