Μέσα στις γιορτές η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης που προβλέπει το σχήμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα εφαρμοστεί σε 13 Δήμους της χώρας (Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου και Μαλεβιζίου Κρήτης), μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέργλου.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 18.500 αιτήσεις για 24.500 επωφελούμενους που θα κριθούν με βάση το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα, ενώ ανακοίνωσε πως βιβλιάρια ανασφάλιστου μπορούν να εκδίδουν για τους δημότες τους όλοι οι Δήμοι. Είπε παράλληλα πως ήδη 210.000 οικογένειες διαθέτουν τέτοια βιβλιάρια και έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη.

Μιλώντας για την ανεργία, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι υλοποιούνται προγράμματα καταπολέμησής της ύψους 600 εκατ. ευρώ, ενώ δήλωσε πως με τα νέα επιδόματα τέκνων επωφελούνται περισσότερες από 650.000 οικογένειες. 

Πρόσθεσε τέλος ότι "αποκεντρώνουμε τη διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.) για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ύψους 800 εκατ. Ευρώ στις Περιφέρειες".