Σαμαράς: Διαψεύσαμε Τσίπρα και τρόικα και πετύχαμε τους στόχους

Με μια ευθεία και δριμύτατη επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015 ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

"Απόψε μας απαγόρευσε ο αλαζονικός κ. Τσίπρας την ελευθερία της γνώμης.

Μας απαγόρευσε... διέγραψε τη λέξη συνείδηση από τη Βουλή και τους βουλευτές της. Τέτοια προσβολή της Βουλής και των βουλευτών της δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 30 χρόνια κ. Τσίπρα" είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως οι βουλευτές "δεν πρόκειται να δεχτούν να εκβιάζεται η συνείδηση του".

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε "το πιο απλό δεν το διαβάσατε; Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές...".

Προχωρώντας στο θέμα του προϋπολογισμού και της οικονομίας, ο κ. Σαμαράς είπε "μια μεγάλη και δύσκολη περίοδος λήγει... η εποχή της μεγάλης δοκιμασίας τελειώνει". Ενώ τόνισε ότι ο κόσμος θέλει και "πρέπει να γνωρίζει πού πηγαίνουμε".

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο αλλά δεν θα της περάσει".

Σχετικά με τους οικονομικούς στόχους τόσο του 2014 όσο και του 2013, ο κ. Σαμαράς είπε πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η τρόικα εκτιμούσαν πως "δεν θα βγει". Όμως "σας διαψεύσαμε" είπε ο πρωθυπουργός ενώ παραδέχτηκε πως "η τρόικα παραδέχτηκε το λάθος της".

Ακολούθως ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η τρόικα έλεγαν ότι οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί δεν θα εφαρμόζονταν. Τελικά η κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις της αλλά ο κ. Τσίπρας όπως και η Τρόικα διαψεύστηκαν.

"Το μνημόνιο τελειώνει" τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε και υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Άφησε δε αιχμή για την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πάπα λέγοντας ότι "μπορεί να συναντηθήκατε με τον Πάπα αλλά δεν έχετε το παπικό αλάθητο".