Τι πρέπει να ξέρετε για το θηλασμό

Όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως μπορούν να θηλάσουν.

Ωστόσο εξαιτίας του άγχους, της ελλιπής ενημέρωσης, διάφορων αναποδιών που μπορεί να συμβούν ή λόγω έλλειψης υποστήριξης, κάποιες γυναίκες δυστυχώς τελικά χάνουν το παιχνίδι. Εδώ είναι 6 πράγματα που πιστεύουμε είναι ότι θα ήταν καλό να ξέρουν όλες οι γυναίκες πριν ακόμα θηλάσουν.

Η πρώτη φορά που θα θηλάσετε δεν θα είναι μαγική

Μπορεί να είστε κουρασμένη, να πονάτε, να είστε υπό την επήρεια φαρμάκων, μουδιασμένη από τη μέση και κάτω ή και ραμμένη σε διάφορα σημεία του σώματός σας, όταν ξαφνικά μια νοσοκόμα θα σας φέρει το μωρό και θα το ακουμπήσει στο στήθος σας. Μη διστάζετε να ζητήσετε να σας λύνει τις τυχόν απορίες σας. Αν υπάρχει η δυνατότητα, κανονίστε να μην ταΐσουν καθόλου το μωρό σας με μπιμπερό, αλλά να σας το φέρνουν στο δωμάτιο κάθε φορά που ξυπνά. Μιλήστε γι' αυτό με το γιατρό και τη μαία σας.

Στην αρχή πονάει αλλά αν ο πόνος συνεχίζετε τότε κάτι δεν κάνετε σωστά

Είναι λογικό στην αρχή να μην έχετε ιδέα. Τις πρώτες λοιπόν εβδομάδες μπορεί να πονάτε (ερεθισμένες θηλές, μαστίτιδα, απόφραξη). Με τη κατάλληλη όμως αγωγή και με ζεστά η κρύα επιθέματα το γάλα θα ρέει άφθονο στο στήθος σας και δεν θα είναι καθόλου πρησμένο αλλά τρυφερό. Αν δείτε ότι οι ενοχλήσεις επιμένουν, μην τα παρατάτε αλλά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ενδεχομένως κάποιον σύμβουλο θηλασμού.

Διαβάστε αναλυτικά στο baby.gr