Νέοι ΣΥΡΙΖΑ: Η γενιά μας δεν αντέχει άλλον ένα νεκρό

Σε συγκέντρωση αύριο Σάββατο, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, καλεί με ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν στη μακροσκελή ανακοίνωσή τους ότι η δολοφονία Γρηγορόπουλου «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κι έκανε να περπατήσουν στους δρόμους όλα τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων», ενώ αναφέρονται και στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος «δίνει αγώνα για το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά του να σπουδάσει» όπως λένε.

«Όπως και τότε έτσι και τώρα, τα πρόσωπα έχουν το χαρακτήρα του συμβολισμού. Γιατί αυτό που κινητοποιεί εμάς τους νέους ανθρώπους είναι τα συσσωρευμένα αδιέξοδα των ίδιων των ζωών μας, η τρομακτική ανεργία, η ''αιώνια'' επισφάλεια, η διάλυση του σχολείου και του Πανεπιστήμιου, η εντατικοποίηση της καθημερινότητάς μας κι ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ μας στον οποίο εξωθούμαστε από μικροί», σημειώνουν.

Παράλληλα καταγγέλλουν κρατική καταστολή, αναφέροντας ότι «από τον Δεκέμβρη του '08 και μετά, σε κάθε προσπάθεια ν' αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας την έχουμε βρει απέναντί μας, στις φοιτητικές, τις μαθητικές, αλλά και τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, στις πλατείες, στις αντιφασιστικές πορείες, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος, στους δημόσιους χώρους, παντού!».

Καταλήγοντας, εκφράζουν την άποψη ότι: «ο αγώνας του Ρωμανού πρέπει να νικήσει, γιατί η γενιά μας δεν αντέχει άλλον ένα νεκρό». «Είμαστε φτιαγμένοι για να ζήσουμε κι όχι για να μας νικήσει ο φόβος κι ο θάνατος. Ας καταλάβει η κυβέρνηση και η εξουσία ότι εμείς είμαστε το μέλλον και με το μέλλον δεν μπορεί να τα βάλει, οπότε καλύτερα ας κάνει στην άκρη», λένε.