Εξαρθρώθηκε ολόκληρο… καρτέλ ναρκωτικών στην Καλαμάτα

Πολυμελές εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από τρεις ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις καλλιέργειας χασίς και διακίνησης ναρκωτικών κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία, Ηλεία, Αχαΐα και την Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι άτομα, δεκαεννέα Έλληνες από 20 έως 69 ετών και ένας 28χρονος Αλβανός, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους.

Από τους συλληφθέντες, οι δεκαεννέα είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ ένας Έλληνας κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εκατόν τριάντα έξι άτομα, από τα οποία τα έξι είναι μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούνται για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία «αχυράνθρωπων», κυρίως αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 122 γραμμάρια χασίς, σπόροι κάνναβης 79,9 γραμμαρίων και μικροποσότητα ηρωίνης. Φαρμακευτικά ναρκωτικά χάπια, ένα κιλό και 220 γραμμάρια λαθραίος καπνός, πέντε ζυγαριές ακριβείας και πέντε τριβεία χασίς. Το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ και είκοσι οκτώ χρυσές λίρες, τρία κυνηγετικά όπλα, από τα οποία το ένα κλεμμένο και ένα αεροβόλο όπλο, εκατόν εννέα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Ακόμα κατασχέθηκαν έξι οχήματα, εξήντα κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών sim, πέντε μαχαίρια, σπάθα, ξιφολόγχη, στιλέτο, δύο σιδερογροθιές και τρεις αστυνομικοί ράβδοι, δύο συσκευές εκτόξευσης σπρέι πιπεριού, μία φορητή συσκευή επικοινωνίας, ένα στυλό με ενσωματωμένη κάμερα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα υλικά και μέσα που σχετίζονται με την διακίνηση των ναρκωτικών.