Παπαστράτος : Νέα επένδυση 25 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Στα 25 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να φτάσει ακόμα μία επένδυση της Παπαστράτος - Philip Morris στη χώρα μας. 

Με στόχο να μετατρέψει το εργοστάσιό της σε εξαγωγικό κέντρο, η εταιρεία θα εγκαταστήσει 7 νέες γραμμές παραγωγής, και μια υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας καπνού, που θα προστεθεί ως επέκταση σε πτέρυγα της μονάδας. 

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, ο συνολικός όγκος παραγωγής του εργοστασίου θα διπλασιαστεί και η πρόσθετη παραγωγή θα κατευθυνθεί σε εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη.

Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2015.

Η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα. Σύμφωνα με τον υπουργό, "Είναι σαφές ότι οι προσπάθειές μας για έξοδο από την κρίση και προσέλκυση επενδύσεων φέρνουν καρπούς. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως η Philip Morris International μέσω της Παπαστράτος, εξακολουθεί να τιμά τη χώρα μας και να είναι αρωγός μας στις προσπάθειες που κάνουμε για να βγούμε από την κρίση".

"Σε συνέχεια των επενδύσεων που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, αποφασίσαμε μία νέα επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά όγκου παραγωγής στην Ελλάδα και τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες. Η Philip Morris International παραμένει σταθερή και συνεπής στη δέσμευσή της στη χώρα", δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Philip Morris International, επικεφαλής των εργοστασίων της PMI στην Ευρώπη, Μάσιμο Αντολίνα.

"Με τη νέα μας επένδυση δίνουμε εξαγωγικό προσανατολισμό στο εργοστάσιό μας, καθιστώντας το ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και δημιουργώντας ταυτόχρονα μικρό αριθμό νέων. Επίσης, συνεισφέρουμε σημαντικά και στην ενίσχυση του εξαγωγικού έργου της χώρας μας. Η εταιρεία μας βγαίνει πλέον από την κρίση δυνατότερη και εύχομαι, με την αρωγή όλων μας, το ίδιο να συμβεί και για τη χώρα μας σύντομα", ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Νικήτας Θεοφιλόπουλος.