Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης – Απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα, ανάμεσά τους και μαθητές

Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης – Απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα, ανάμεσά τους και μαθητές

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης μετά από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες με αποτέλεσμα γρήγορα όλη η περιοχή να γεμίσει καπνούς. Από την πρώτη στιγμή η αγωνία ήταν μεγάλη αφού στο κτίριο υπάρχουν γραφεία, αλλά και , όπως αναφέρει η makthes.gr. Δεκάδες πυροσβέστες από την πρώτη στιγμή έπεσαν στη μάχη του απεγκλωβισμού των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο καταφέρνοντας να οδηγήσουν με ασφάλεια στην έξοδο από το κτίριο τουλάχιστον 44 άτομα. Μαγαζιά που στεγάζονται στο ισόγειο των πολυκατοικιών, υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από κλιματιστικό που εξερράγη.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσε μεγάλη δύναμη με έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 18 πυροσβέστες ενώ βρίσκονται και τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία παρήχαν πρώτες βοήθειες σε όσους εισέπνευσαν καπνό. Στο πίσω μέρος του οικοδομικού τετραγώνου μπήκαν κλιμακοφόρα της πυροσβεστικής προκειμένου οι πυροσβέστες να φτάσουν στους ψηλά ορόφους και να απεγκλωβίσουν τα άτομα. Παράλληλα οι πυροσβέστες άρχισαν και έρευνες στους υπόλοιπους ορόφους για άτομα που παρέμεναν εκεί. Επτά άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.