Επεισόδια και συλλήψεις σε πορεία φοιτητών στο Λονδίνο

Άγριες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Λονδίνο μεταξύ χιλιάδων φοιτητών - που διαδήλωναν κατά των περικοπών των κρατικών κονδυλίων και την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια - και της αστυνομίας.  

Περισσότεροι από 5.000 φοιτητές από 40 πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους τους Λονδίνου και έσπασαν τα οδοφράγματα της αστυνομίας έξω από το Κοινοβούλιο, καταλαμβάνοντας τον χώρο της πλατείας και του πάρκου που το περιβάλλει.  

Την αρχικά ειρηνική πορεία ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία, καθώς αναρχικοί προστέθηκαν στο πλήθος των φοιτητών.

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ενώ οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.  

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της πορείας, την "Εθνική Εκστρατεία Ενάντια στα τέλη και τις περικοπές στην Παιδεία", πρόκειται για την μεγαλύτερη φοιτητική κινητοποίηση των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Μάλιστα, περισσότερες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο. Όπως δήλωσε ο βασικός διοργανωτής της σημερινής πορείας Aaron Kiely, η διαμαρτυρία αυτή ήταν η αρχή ενός "μεγάλου κύματος κινητοποιήσεων" των φοιτητών, εν όψει των βουλευτικών εκλογές του επόμενου έτους.