Νεκροί σε παγίδα θανάτου σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μεταξύ των πιστών το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια επίθεσης σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή Αστυνομία.

Ωστόσο, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μέχρι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό, δύο Παλαιστίνιοι εισέβαλαν σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ οπλισμένοι με τσεκούρι, μαχαίρι και πιστόλι και επιτέθηκαν εναντίον Εβραίων οι οποίοι προσεύχονταν, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών στο ισραηλινό ραδιόφωνο και αναμετέδωσε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη συνοικία Χαρ Νοφ.

"Δύο τρομοκράτες εισέβαλαν στη συναγωγή στη συνοικία Χαρ Νοφ. Επετέθησαν με τσεκούρι, μαχαίρι και ένα πιστόλι. Τέσσερις πιστοί σκοτώθηκαν. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο τρομοκράτες", διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι.

Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι τέσσερις πιστοί και δύο αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί, καθώς και ότι οι δράστες της επίθεσης ήσαν Παλαιστίνιοι από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η συνοικία Χαρ Χοφ κατοικείται από ορθόδοξους εβραίους και βρίσκεται στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών δήλωσε ότι υπάρχουν εννέα τραυματίες, πέντε από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση.

Η ισραηλινή Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δράστες της επίθεσης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν επί τόπου.

Πάντως, σύμφωνα με μεταγενέστερες πληροφορίες από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ χαιρέτισαν την επίθεση κατά της συναγωγής στην Ιερουσαλήμ, την αιματηρότερη επίθεση που σημειώνεται εδώ και χρόνια στην ιερή πόλη.

Η επίθεση αυτή αποτελεί "απάντηση στη δολοφονία του μάρτυρα Γιούσεφ Ραμούνι", του ισραηλινού οδηγού λεωφορείου που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής στο λεωφορείο του, στη Δυτική Ιερουσαλήμ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Και καθώς τις τελευταίες εβδομάδες κλιμακώνεται η ένταση γύρω από την Πλατεία των Τζαμιών, με τους Παλαιστίνιους να καταγγέλλουν ως πρόκληση τις συνεχείς επισκέψεις εβραίων εξτρεμιστών στον ιερό τόπο, ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι πρόσθεσε ότι η σημερινή επίθεση αποτελεί επίσης απάντηση "στη σειρά των εγκλημάτων του ισραηλινού κατακτητή κατά του (τεμένους) Αλ Ακσα".

"Η Χαμάς απευθύνει έκκληση για τη συνέχιση των επιχειρήσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος, την ώρα που σειρά επιθέσεων, κυρίως με αυτοκίνητα που στρέφονται κατά πολιτών, έχει σημειωθεί στην Ιερουσαλήμ τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ θεωρεί ότι η επίθεση αποτελεί "φυσική απάντηση στα εγκλήματα του κατακτητή".