Νεκρός Πολωνός έδωσε ζωή σε Έλληνα ασθενή

Για μεταμόσχευση σε ασθενή στην Αθήνα μεταφέρθηκε η καρδιά του 44χρονου Μαξιμίλιαν Γκαμπριέλ Σλόμσκι, πολωνικής καταγωγής, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του ύστερα από εργατικό δυστύχημα.

Με τη συγκατάθεση της οικογένειάς του, αφαιρέθηκαν επίσης για μεταμόσχευση, οι πνεύμονες, τα νεφρά, το ήπαρ και οι κερατοειδείς των ματιών του άτυχου Πολωνού.

Ο άτυχος εργάτης, νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, με εγκεφαλική αιμορραγία. Είχε τραυματιστεί όταν έπεσε από σκάλα, από ύψος ενάμιση μέτρο, στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν, στην περιοχή Περνέρα στο Παραλίμνι. 

Μετά από μία εβδομάδα άνισης μάχης για τη ζωή, οι γιατροί διαπίστωσαν το πρωί ότι ο άνδρας ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Καθώς ήταν δωρητής οργάνων, οπότε άρχισε αμέσως διαδικασία για αφαίρεση οργάνων. 

Η καρδιά ταξίδεψε για την Αθήνα και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στη Βιέννη, και το ήπαρ στη Θεσσαλονίκη. 

Τα νεφρά παρέμειναν στο γενικό νοσοκομείο όπου και μεταμοσχευθήκαν σε δύο ασθενείς, ενώ οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν στο Μακάρειο Νοσοκομείο.