Τι ισχυρίζεται το περιβάλλον της κατηγορούμενης - Πως αιτιολογεί η ιατροδικαστής του μωρού τις υποψίες της για την 33χρονη προφυλακισμένη μητέρα
Πολλά και νέα ερωτηματικά προκύπτουν για τις ενέργειες της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διάστημα του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα. Η 33χρονη μητέρα είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία με κεταμίνη της Τζωρτζίνας, ενώ η έρευνα έχει ανοίξει εκ νέου και για τα άλλα δύο παιδιά. Το μυστήριο τηλεφώνημα της 33χρονης στο ΕΚΑΒ μια μέρα πριν τον θάνατο της μικρής Ίριδας επίσης αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται αναζητήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο λίγες μέρες μετά, το νέο επισκεπτήριο από τους στενούς συγγενείς της σήμερα το μεσημέρι στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στις 20 Μαρτίου του 2021, μια μέρα πριν η Ίριδα βρεθεί νεκρή στην κούνια του σπιτιού της, η 33χρονη πήρε στο ΕΚΑΒ και κράτησε το τηλέφωνο ανοιχτό για 11 δευτερόλεπτα χωρίς να μιλήσει σε κανέναν. Το περιβάλλον της υποστηρίζει ότι το έκανε επειδή εκείνο το μεσημέρι η μητέρα της είχε υποστεί ένα λιποθυμικό επεισόδιο, από τη σύγχυση που της είχε προκαλέσει η φυγή του Μάνου Δασκαλάκη. Μια μέρα μετά η Ίριδα εντοπίστηκε νεκρή και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα υπέγραψε το πόρισμα που συντάχθηκε, τονίστηκε στην εκπομπή Live News του Mega.
«Άμεσα επικοινώνησα με την αστυνομία και ενημέρωσα για τους προβληματισμούς που μου είχαν δημιουργηθεί καθώς και για την αναγκαιότητα περαιτέρω διερεύνησης προανακριτικά της υπόθεσης, πράγμα με το οποίο ούτως ή άλλως και η αστυνομία συμφωνούσε εξαρχής μαζί μου. Έκτοτε παραμέναμε σε παρακολούθηση των εξελίξεων και σε απόλυτη εγρήγορση από κοινού με την αστυνομία» αναφέρει η Αγγελική Τσιόλα.
Η ιατροδικαστής επιχειρεί να δώσει μια έμμεση απάντηση, ακόμα και σε συναδέλφους της, που είχαν αρχίσει να την στοχοποιούν, για την ιατροδικαστική εξέταση στο βρέφος και το πόρισμα που απέδιδε τον θάνατό του, σε αγενεσία φλεβόκομβου.
«Κατά την ενημέρωση των γονέων, τους υπέδειξα να υποβληθούν σε πλήρη γονιδιακό έλεγχο καθώς αφενός επρόκειτο για τον δεύτερο κατά σειρά θανάτου παιδιού στην ίδια οικογένεια, αφετέρου προκειμένου να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί, σε ότι με αφορά το ενδεχόμενο κάποιας πιο εξειδικευμένης αιτίας θανάτου, για την αναγκαία εκ μέρους μου ενημέρωση των Αρχών» προσθέτει η ιατροδικαστής.
Η ιατροδικαστής «έβλεπε» εγκληματική ενέργεια
Όπως προκύπτει η Αγγελική Τσιόλα είχε αρχίσει να σκέφτεται έντονα το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία της Πάτρας και είχε ζητήσει οι 3 υποθέσεις να συνδυαστούν.
«Δυο μέρες μετά τη νεκροψία – νεκροτομή της Τζωρτζίνας, η οποία διενεργήθηκε από ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, επισκέφθηκα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, παρουσία και έτερου εισαγγελικού λειτουργού και τους εξέθεσα τους προβληματισμούς μου για την αναγκαιότητα της συνδυαστικής έρευνας και για τους τρεις θανάτους των παιδιών της ίδιας οικογένειας. Καθόσον τα επιστημονικά και στατιστικά δεδομένα και κάποιες ιδιαίτερες συμπτώσεις συνηγορούσαν υπέρ της εκδοχής ότι δεν μπορούσε να αποκλειστεί πλέον, σε καμία περίπτωση η εγκληματική ενέργεια» περιγράφει η ιατροδικαστής.
Μετά τον θάνατο της Ίριδας και λίγες μόνο μέρες μετά την πρώτη ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα στη Πάτρα, η 33χρονη έδειχνε να ψάχνει τρόπους για να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Στις 15 Απριλίου, στις 18.22 ψάχνει με τις λέξεις εγκυμοσύνη – 1ο τρίμηνο. 8 μέρες μετά την ίδια ώρα αναζητά ειδήσεις και πληροφορίες για το χάπι της άμβλωσης και ένα λεπτό αργότερα ψάχνει για χάπια άμβλωσης μετά από παλίνδρομη κύηση.
Όλα αυτά την ώρα που η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας παραμένει στη φυλακή, με το μυαλό όπως φαίνεται να μην φεύγει από τον Μάνο Δασκαλάκη. Τα λόγια της, για τον 30χρονο αντικατοπτρίζουν την οργή της και προκαλούν αντιδράσεις.
«Θα τα σπάσει τα μούτρα του ο Μάνος Δασκαλάκης με το τεστ DNA που ζητάει για την πατρότητα των παιδιών» λέει χαρακτηριστικά η 33χρονη.
Το μεσημέρι με σακούλες στα χέρια, η μητέρα, η αδερφή και ο πατριός της έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού και πέρασαν στα ενδότερα για να τη συναντήσουν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.