Σαμαράς: Η ανάπτυξη ξεκίνησε, κανένας Έλληνας δε θα μείνει πίσω

“Η επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας στην Ανάπτυξη είναι γεγονός”, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία κατά το γ' τρίμηνο του έτους η χώρα επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, για πρώτη φορά από το 2008.

“Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από αυτούς που περίμεναν και οι πλέον αισιόδοξοι.

“Πράγματι, το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, μετά από 6 επώδυνα χρόνια, ή 24 τρίμηνα, ύφεσης. Είναι η ταχύτερη ανάπτυξη για το τρίμηνο αυτό σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Κι όπως αποκαλύπτεται τώρα, ελαφρά ανοδικό ήταν για την Ελλάδα και το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς”, τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: “Όσοι, λοιπόν, αμφισβητούσαν την ανάκαμψη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά”.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς, όπως προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί.

“Κι από την ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω. Σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει”, κατέληξε.