Παπαρήγα: Δεν υπάρχει λύση με ανάθεση σε επίδοξους σωτήρες

Σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που εκδόθηκε πρόσφατα, με τίτλο “Κόμμα 'Παντός Καιρού'. Ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ”, μίλησε σήμερα στη Λάρισα η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Με αφορμή και τον τίτλο του βιβλίου, η κ. Παπαρήγα σχολίασε, μεταξύ άλλων: “Όταν λέμε 'Κόμμα παντός καιρού', δεν εννοούμε ότι είμαστε Κόμμα που προσαρμόζεται, αλλά ότι το ΚΚΕ υποχρεώνεται να κατακτά, να προσεγγίζει, την ικανότητα να τραβά τον ίσιο δρόμο, της πάλης ενταγμένης στο δρόμο για το σοσιαλισμό χωρίς να παρεκκλίνεις της γραμμής”.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε πως η έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ γράφτηκε πολύ λίγο διάστημα μετά το 19ο Συνέδριο, με στόχο να δώσει λίγο πιο αναλυτικά την πείρα του Κόμματος από τη δράση του, την αυτοτελή, την ιδεολογική, την πολιτική αλλά και τη δράση του Κόμματος και των κομμουνιστών μέσα στο εργατικό κίνημα, στις μαζικές οργανώσεις. “Η πείρα έχει αξία όταν είναι συλλογικά επεξεργασμένη και με κριτικό τρόπο”, σχολίασε.

Εξάλλου, αναφερόμενη στη σημερινή πολιτική κατάσταση, στην κατάσταση του κινήματος από τη σκοπιά της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, αλλά και στην προσπάθεια του ΚΚΕ να προβάλλει την μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, επεσήμανε: “Λύση για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει με ανάθεση σε επίδοξους σωτήρες παρά μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ”.