Δικαστής δεν ανέβαλε δική μετά το θάνατο του δικηγόρου της υπόθεσης

Δικαστής αρνήθηκε να αναβάλλει την εκδίκαση υπόθεσης παρ' ότι η αναβολή ζητήθηκε επειδή πέθανε αιφνίδια ο δικηγόρος που την είχε αναλάβει.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέφρασε τη "έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά" για την απόφαση της δικαστού Ευαγγελίας Μαρμαρά, κατά τη συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου 2014, του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ η εν λόγω δικαστής "απέρριψε αυθαιρέτως και αντιδικονομικώς αίτημα αναβολής της δίκης, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι που παρέστησαν, της επεσήμαναν επανειλημμένα (επιδεικνύοντας μάλιστα και το σχετικό έγγραφο) ότι η αναβολή ζητείται λόγω του αιφνιδίου θανάτου του συναδέλφου δικηγόρου που χειριζόταν τον σχετικό φάκελο".

Η δικαστής, συνεχίζει ο ΔΣΑ, με την απόφαση της παραγνώρισε ότι ο θάνατος του πληρεξουσίου δικηγόρου συνιστούσε λόγο βίαιης διακοπής της δίκης.

Ακόμη, αναφέρει ο ΔΣΑ ότι "η πρωτοφανής για τη σκληρότητα της, συμπεριφορά της ως άνω εφέτου, πέραν της ανθρώπινης διάστασης, συνιστά παραβίαση των δικονομικών κανόνων για την οποία τα αρμόδια δικαστικά όργανα οφείλουν να την ελέγξουν".

Μετά από αυτά, ο ΔΣΑ καταδικάζει "την αυθαίρετη, αντιδικονομική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της συγκεκριμένης δικαστού" και αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων στις συνθέσεις των οποίων μετέχει η κυρία Μαρμαρά.