Νέα ερωτηματικά προκύπτουν από τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα των Αρχών και τις δηλώσεις της 33χρονης και της αδελφής της
Την ώρα που οι έρευνες των ανακριτικών αρχών συνεχίζονται για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για την 33χρονη και το περιβάλλον της.
Όπως αποκάλυψε το Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κλειδώσει με δεύτερο mail την εφαρμογή chrome στη Google. Οι αρχές μέσω του κατάφεραν μέσω του mail με το ψευδώνυμο tanalias, το οποίο ανήκει στον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά χρησιμοποιούσε και η σύζυγός του, κατέγραψαν τις αναζητήσεις της Ρούλας στο διαδίκτυο μέσω του Cloud. Όταν επιχείρησαν όμωε να μπουν στον λογαριασμό της στο chrome, διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένο από ένα δεύτερο mail και άλλο κωδικό.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ότι δεν έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κλπ. ) από τον φυλλομετρητή Chrome της Google, καθώς η πρόσβασή τους είναι κλειδωμένη από τον χρήστη του λογαριασμού με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει παραδώσει τον κωδικό της για το mail του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά δεν έχει δώσει τον κωδικό για το mail που έχει κλειδώσει τον λογαριασμό της στο chrome.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή είναι μία κίνηση ασυνήθιστη, για κάποιον που δεν έχει κάτι να κρύψει και ελάχιστοι γνωρίζουν, ότι ο λογαριασμός στο chrome μπορεί να κλειδωθεί. «Το ηλεκτρονικό ταχυδρόμειο που ήταν συνδεδεμένο με τη συσκευή smartphone της κατηγορούμενης είναι η ιδιωτική της διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο τηλέφωνό του έχει τον λογαριασμό, από τον οποίο επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.
Οι αναζητήσεις που έχουν εντοπίσει μέχρι τώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο cloud, είναι για αναισθητικά φάρμακα, επιληψία, έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά και παρεμφερείς φράσεις, σαν να θέλει να ρίξει «στάχτη» στα μάτια σε όποιον ακολουθεί τα ίχνη της. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι, ότι μετά από κάθε συνομιλία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, πληκτρολογούσε χωρίς να βάζει κωδικό πρόσβασης «φαρμακευτικές δραστικές ουσίες», ακόμα και όταν εκείνος δεν της τις έλεγε.
Ανάμεσα στα μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Ηλιάδη η 33χρονη, είναι και τα ακόλουθα:
Πισπιρίγκου: Της έδωσα Καταπρεζάν και Κέπρα τώρα, γιατί ήταν η ώρα να τα πάρει και τα έβγαλε. Είχε και ένα 37.9. Της έδωσα και λίγο Αλγκοφρέν και δεν το κράτησε ούτε αυτό.
Ηλιάδης: Αν έχει πρόβλημα τότε υγρών, μήπως να γίνει εισαγωγή στην παιδιατρική εδώ για ενυδάτωση.
Η συνομιλία έγινε λίγο πριν τις 19 Ιανουαρίου. Επτά ημέρες μετά και ενώ το παιδί έχει μεταφερθεί στο Αγλαΐα Κυριακού, η εφαρμογή discover άρχισε να εμφανίζει διαφημίσεις που περιέχουν τον όρο κεταμίνη. Η εφαρμογή αυτή ενημερώνει όμως χρήστες, που ασχολούνται συνεχώς με ένα θέμα. Άρα, η Πισπιρίγκου έψαχνε συνεχώς για φαρμακευτικές ουσίες και αναισθητικά φάρμακα.
Αντιφάσεις για το ποιος βρήκε νεκρή την Ίριδα
Ερωτηματικά όμως προκαλούνται και από τις αντιφάσεις έχουν πέσει οι αδελφές Πισπιρίγκου, όσον αφορά το ποιος βρήκε την μικρή Ίριδα νεκρή. Η κατάθεση παιδιάτρου της μικρής Τζωρτζίνας κατέθεσε στην ανακρίτρια, ότι η μητέρα της 9χρονης της είχε πει, ότι η Τζωρτζίνα είχε βρει νεκρή την Ίριδα, ενώ Ρούλα και Δήμητρα ισχυρίζονται, ότι εκείνες βρήκαν νεκρό το μωρό.
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου θεωρείται ένα από τα βασικά πρόσωπα στην υπόθεση θανάτου της Ίριδας, αφού ήταν στο σπίτι μαζί με την αδελφή της και την Τζωρτζίνα. Μετά την κατάθεση της γιατρού, το Star επικοινώνησε εκ νέου με την μικρή αδελφή της 33χρονης, προκειμένου να τοποθετηθεί ξανά στο ποιος βρήκε νεκρό το παιδί στην κούνια. Η θεία των τριών κοριτσιών απάντησε κατηγορηματικά, ότι εκείνη βρήκε νεκρό το μωρό στο κρεβατάκι του, στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου. Αυτό, όμως, έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε ισχυριστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου στην παιδίατρο.
Σημειώνεται, ότι ένα μήνα μετά τον θάνατο της Ίριδας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου σε τηλεφωνική επικοινωνία είχε αναφέρει, ότι η Τζωρτζίνα κοιμόταν και εκείνη ήταν που είδε, ότι το μωρό ήταν ακίνητο με μελανά χείλη.