Το Μαρόκο αρνείται το Κόπα Άφρικα λόγω Έμπολα!

Το Μαρόκο αρνείται να φιλοξενήσει το Κόπα Άφρικα του 2015, παρότι το έχει αναλάβει, λόγω φόβων για την εξάπλωση του ιού Έμπολα και η Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου το δέχεται.

Οπότε, η διοργάνωση που ήταν να διεξαχθεί από τις 17 Ιανουαρίου 2015 έως τις 8 Φεβρουαρίου δε θα γίνει στο Μαρόκο, το οποίο, μιας και αρνήθηκε και με επιχείρημα ότι ως -μέχρι πρότεινος- διοργανώτρια, δε συμμετείχε στα προκριματικά της διοργάνωσης, αποκλείστηκε από το Κόπα Άφρικα, χωρίς, πάντως, να γίνει γνωστή άλλη ποινή για τη χώρα, την τοπική ομοσπονδία και την Εθνική ομάδα.

Η Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συνεδρίασε την Τρίτη στο Κάιρο της Αιγύπτου, αλλά δεν ανακοίνωσε τη χώρα, η οποία θα αντικαταστήσει το Μαρόκο στη διοργάνωση των αγώνων κι ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο τα προκριματικά για την τελική φάση συνεχίζονται και απομένουν μόλις δύο μήνες για την έναρξή της.

Παρότι βοούν οι φήμες ότι δεν υπάρχει υποψήφια χώρα να αναλάβει τη διοργάνωση, η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας επίσημα δήλωσε ότι οι "προτάσεις ανάληψης της διοργάνωσης βρίσκονται στο στάδιο της εξέτασης", χωρίς, ωστόσο, ούτε να ανακοινώσει ποιες είναι αυτές, ούτε να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη λήψη της τελικής απόφασης, όπου και θα δοθεί το χρίσμα της διοργάνωσης.

Οι παράγοντες της Αφρικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αρκέστηκαν να δηλώσουν το παρακάτω: "Υπάρχουν αιτήσεις Εθνικών Ομοσπονδιών που εξέφρασαν επιθυμία να διοργανώσουν το Κόπα Άφρικα 2015".