Η 33χρονη υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόσβαση στην κεταμίνη, ενώ αίσθηση προκαλεί η απάντησή τη σχετικά με τις ερωτήσεις της για τον ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας
Για τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας, μίλησε μέσα από την φυλακή στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και την Σίσσυ Χρηστίδου η κατηγορούμενη μητέρα της 9χρονης, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η 33χρονη εξακολουθεί να αρνείται, ότι σκότωσε την Τζωρτζίνα, επιμένοντας ότι δεν έχει πρόσβαση στην κεταμίνη, κάτι που όπως λέει, θα φανεί, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν αναζητήσεις για φαρμακευτικές ουσίες, ανάμεσά τους και την κεταμίνη, στο τάμπλετ της 9χρονης και σε κινητό της κατηγγορούμενης. Μάλιστα, επικαλείται την «κοινή λογική», υποστηρίζοντας ότι στον θάλαμο της Τζωρτζίνας την μοιραία ημέρα ήταν η ίδια και οι γιατροί και εφόσον η ίδια δεν χορήγησε κεταμίνη στην κόρη της, το έκαναν οι γιατροί. Μάλιστα επιμένει, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των ειδικών, ότι στο βαλιτσάκι έκτακτης ανάγκης που είχαν μαζί τους οι γιατροί, που προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, υπήρχε κεταμίνη.
Αίσθηση προκαλεί και η απάντησή της, σε ερώτηση αν περνάει από το μυαλό της, ποιος θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, όπου λέει χαρακτηριστικά ότι «έχουν βγει όλοι και έχουν κατηγορήσει εμένα, εγώ δεν είμαι σε θέση, δεν μου αρμόζει να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε. Αυτό θα φανεί, όποιος είναι θα φανεί. Αν είμαι εγώ, θα φανεί». Επίσης, αίσθηση προκαλεί η απάντησή της στο ερώτημα, γιατί ρωτούσε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία μετά τον θάνατο του 6 μηνών βρέφους, της Ίριδας, αν ανιχνεύεται ο ασφυκτικός θάνατος, όπου υποστήριξε ότι «στο πλαίσιο της συζήτησης ήταν αυτό».
Επίσης, επιτίθεται στην εμμέσως πλην σαφώς στην ιατρική κοινότητα, υποστηρίζοντας ότι μετά την ανεύρεση της κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, επανεξετάζονται για λάθος τα πορίσματα των ιατροδικαστικών και των παθολογοανατόμων για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, προσπαθώντας να τις ρίξουν την ευθύνη, γιατί όπως υποστηρίζουν, λέει, αποκλείεται να πέθαναν από παθολογικά αίτια.
Πιο συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε στη Σίσσυ Χρηστίδου:
Σίσσυ Χρηστίδου: Τώρα περιμένεις το αίτημα αποφυλάκισης, σωστά; Το έχετε κάνει;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, όχι, όχι ακόμα.
Σίσσυ Χρηστίδου: Εσένα ποιο σενάριο περνάει από το μυαλό σου αν αποδειχθεί και όπως φάινεται υπάρχουν στοιχεία για αυτό, ότι ήταν ανθρωποκτονία ο θάνατος της Τζωρτζίνας. Τι σενάριο περνάει από το μυαλό σου; Δεν μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Το έχω ξαναπεί και το είπα και στην ομολογία μου. Είναι κοινή λογική. Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαμε άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι.
Σίσσυ Χρηστίδου: Περνάει από το μυαλό σου ότι μπορεί να ήθελε κάποιος άλλος να κάνει τέτοιο κακό σε εσάς;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, όχι, ποτέ, όχι, όχι για ποιον λόγο; Δεν υπήρχε κάποιος. Δεν μου αρμόζει να κατηγορώ. Έχουν βγει όλοι και έχουν κατηγορήσει εμένα, εγώ δεν είμαι σε θέση, δεν μου αρμόζει να κατηγορώ. Έχουν βγει όλοι και έχουν κατηγορήσει εμένα, εγώ δεν είμαι σε θέση, δεν μου αρμόζει να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε. Αυτό θα φανεί, όποιος είναι θα φανεί. Αν είμαι εγώ θα φανεί.
Σίσσυ Χρηστίδου: Βγήκε επίσης μια δημοσιογραφική πληροφορία, ότι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία ρωτούσες , λέει, εσύ επίμονα, αν ανιχνεύεται ο ασφυκτικός θάνατος, μετά τον θάνατο της Ίριδας.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έγινε έτσι, δεν έγινε έτσι. Είχαμε μια κουβέντα με την ιατροδικαστή, την ώρα που μας κάλεσε, για να μας ανακοινώσει το ότι δεν ήταν αδιευκρίνιστη η αιτία θανάτου του μωρού και ότι θα έστελνε τοξικολογικές ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Στα πλαίσια της συζήτησης ήταν αυτό. Ότι υπάρχει και ο αιφνίδιος θάνατος της κούνιας, μήπως είναι αυτό, μήπως είναι εκείνο, μήπως πνίγηκε, μωράκι είναι, μήπως είχε εισρόφηση, απορίες μιας μάνας που έχει χάσει ένα παιδί.
Σίσσυ Χρηστίδου: Πώς το βλέπεις που παρόλο που έχουν βγει όλες αυτές οι, δεν ξέρω όλα αυτά τα πορίσματα και σας τα δώσαν σαν απάντηση, τώρα γυρνάνε πίσω και λένε να το ξαναδούμε και μήπως τελικά δεν ήταν και μήπως ήταν άλλος ο λόγος, πώς σου φάινεται που αλλάζει, που αλλάζουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Επανεξετάζονται και ορθά κάνουν. Εγώ δεν θα επέμβω σε καμιανού τη δουλειά. Ό,τι αποφασίσουν θα το κάνω. Αλλά να σου κάνω μία ερώτηση, εγώ τώρα; Δηλαδή ξαφνικά όλοι οι ιατροδικαστές, όλοι οι παθολογοανατόμοι, έχουν κάνει λάθος, έτσι; Στα παιδιά τα δικά μου συγκεκριμένα και οι γιατροί τώρα ασ πούμε στην κεταμίνη, δεν έχουν κάνει. Αλλά προσπαθούμε να βγάλουμε όλους λάθος για να βρούμε τι; Ότι βρήκαμε την ένοχη με την κεταμίνη που δεν έχει βρεθεί καν ακόμα και πρέπει να βάλουμε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί αποκλείεται να είναι παθολογικά τα αίτια.
Σίσσυ Χρηστίδου: Την κεταμίνη όμως πως την εξηγείς εσυ Ρούλα; Τι περνάει από το μυαλό σου θέλω να μάθω. Τι σκέφτεσαι.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Έχω πει στην ομολογία μου πως την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φάινεται σιγα σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης, εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί.
Σίσσυ Χρηστίδου: Α, υπάρχει στο βαλιτσάκι τους μέσα, λες;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απάντησή τους αυτή είναι. Δεν είναι δική μου απάντηση. Η απάντηση του νοσοκομείου είναι μέσα στη δικογραφία.
Σίσσυ Χρηστίδου: Εγώ είδα, ότι βγήκαν από το Παίδων και έκαναν μια ανακοίνωση, ότι εμείς δεν χορηγήσαμε κεταμίνη.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ναι, ναι, δεν χορηγήσανε, αλλά υπάρχει.