Οι τζιχαντιστές απειλούν τον “δολοφόνο” του Μπιν Λάντεν

Όταν, πριν μία ημέρα, ο πρώην πεζοναύτης του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, Ρόμπερτ Ο' Νιλ, αποκάλυψε ότι εκείνος ήταν που σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011, εύλογα όλοι αναρωτήθηκαν: Καλά, δεν φοβάται;  

Με το που έγινε γνωστή η είδηση, τζιχαντιστές εξαπέλυσαν αμέσως απειλές εναντίον του. Σύμφωνα με την οργάνωση SITE που παρακολουθεί τους ιστοτόπους και τα μέσα ενημέρωσης των ισλαμιστών, στο Twitter και στο φόρουμ των τζιχαντιστών al-Minbar κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Ο' Νιλ συνοδευόμενες από μηνύματα, στα αραβικά και τα αγγλικά, που καλούν τους "μοναχικούς λύκους" να εκδικηθούν τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα. 

Ένα από αυτά αναφέρει χαρακτηριστικά: "Θα στείλουμε στους μοναχικούς λύκους της Αμερικής τη φωτογραφία αυτού του Ρόμπερτ Ο' Νιλ που σκότωσε τον σεΐχη Οσάμα μπιν Λάντεν...". Σε ένα άλλο μήνυμα, σε δύο γλώσσες καλούνται οι "μουσουλμάνοι των ΗΠΑ" να σκοτώσουν τον 38χρονο πρώην στρατιώτη γιατί "αυτή είναι η ευκαιρία τους να πάνε στον παράδεισο".

Ο Ο' Νιλ είπε στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ ότι αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητά του μετά την "ενορχηστρωμένη διαρροή" του ονόματός του από το SOFREP - έναν ιστότοπο των βετεράνων Navy SEALs - σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη μετάδοση, από το κανάλι Fox News, ενός ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται "Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν", στο οποίο ο Ο' Νιλ αφηγείται την ιστορία του.