Και πάλι στο σπίτι του ο Τζάσπερ το τσοπανόσκυλο!

Και πάλι στην αγκαλιά του αγαπημένου του αφεντικού είναι ο Τζάσπερ, το τσοπανόσκυλο που χάθηκε στο Σκάφελ Πάικ, το ψηλότερο βουνό στην Αγγλία, στην περιοχή Λέικ Ντίστρικτ.

Ο Τζάσπερ είχε χαθεί ενώ έκανε βόλτα με τον ιδιοκτήτη του, τον Άνταμ Νόλαν.

6.000 εθελοντές, που έμαθαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι χάθηκε ο Τζάσπερ, τον έψαξαν και τελικά τον βρήκαν.

"Πετάω στα σύννεφα ανακοινώνοντας την ασφαλή επιστροφή του καλύτερου φίλου μου Τζάσπερ. Είναι απλά η καλύτερη είδηση. Σας ευγνωμονούμε τόσο πολύ όλους εσάς", δήλωσε ο Νόλαν.

Μόλις χάθηκε ο Τζάσπερ, ο Νόλαν άνοιξε λογαριασμό στην ιστοσελίδα JustGiving, όπου συγκεντρώνονται χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, και μέχρι χθες το απόγευμα συγκέντρωσε σχεδόν 32 χιλιάδες ευρώ.

Τα χρήματα αυτά διατέθηκαν για την κινητοποίηση της αστυνομίας, των σωστικών συνεργείων, των χειριστών ελικοπτέρων, των στρατιωτών που βρίσκονταν σε άδεια και όλων όσοι συμμετείχαν στις έρευνες, οι οποίοι ανήλθαν σε 6.000 άτομα.

Ανάμεσά τους ήταν κι η Αυστραλή Κάρι Μπέινς, η οποία συμμετείχε με την απλή ιδιότητα του λάτρη των σκύλων.

"Γνωρίζετε κάποιον σε αυτή την περιοχή που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Άνταμ;", έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η επιχειρηματίας από το Σίδνεϊ και τέσσερις ημέρες αργότερα ανακοίνωσε, μέσα από το ίδιο μέσο, τη μεγάλη της χαρά που βρέθηκε ο Τζάσπερ.