Ο ρόλος της αδελφής της και η αναζήτηση για τα ίχνη της κεταμίνης
Τα «φώτα» της έρευνας της δικαιοσύνης πέφτουν, πλέον, στα πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία περνά τα πρώτα της εικοσιτετράωρα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται προσωρινά κατηγορούμενη για την δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.
Ο Μάνος Δασκαλάκης αναμένεται σύντομα να περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να μιλήσει για την ζωή του με την εν διαστάσει σύζυγο του και τα αδικοχαμένα παιδιά τους. Η μαρτυρία του θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς ενδεχομένως οι αναφορές του στις λεπτομέρειες της κοινής τους ζωής συμπληρώσουν κομμάτια που λείπουν από το πάζλ της πολύκροτης υπόθεσης. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση υπάρχουν δυο δεδομένα. Το πρώτο είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της η 33χρονη δεν άφησε καμία υπόνοια σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη. Το δεύτερο ότι εκείνος, αν και δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε αντιληφθεί κάποια «ύποπτη» κίνηση της γυναίκας του, ζητεί να μάθει την αλήθεια ξεκαθαρίζοντας πως πρόθεση του είναι να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Πρόκειται για μια κίνηση που τον φέρνει αυτόματα απέναντι της.
Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της, είναι ένα ακόμη πρόσωπο που η μαρτυρία του θεωρείται σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είναι ο άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι βρήκε την 7 μηνών Ίριδα στην κούνια της ενώ είχε φύγει από τη ζωή και η μόνη μάρτυρας υπεράσπισης που πρότεινε πριν την απολογία της η κατηγορούμενη.
Την ώρα που η διπλή εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας και της 7 μηνών Ίριδας, είναι σε πλήρη εξέλιξη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να καταθέσουν ενώπιον της ανακρίτριας οι γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Με τις μαρτυρικές τους καταθέσεις θα ρίξουν φως στις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού αλλά στα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου της. Άλλωστε, η θανατηφόρα δόση κεταμίνης χορηγήθηκε στην 9χρονη μέσα στο νοσοκομείο , σύμφωνα με την κατηγορία, από την μητέρα της.
Η κεταμίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας και για το λόγο αυτό το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της Ρούλας Πισπισρίγκου που ζητήθηκε από την αρμόδια ανακρίτρια. Οι αρχές βάζουν στο «μικροσκόπιο» τους το σύνολο των επικοινωνιών, τόσο των τηλεφωνικών όσο και στα social media, της κατηγορούμενης, την ηλεκτρονική αλληλογραφία της αλλά και τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο. Κρίσιμο στην συγκεκριμένη έρευνα είναι να αναζητηθούν ενδεχόμενα ίχνη που θα οδηγούν στην προμήθεια της κεταμίνης ή άλλων «ύποπτων» ουσιών. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πλούσιο υλικό για την έρευνα καθώς οι αστυνομικοί στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, εντόπισαν και κατέσχεσαν 8 κινητά τηλέφωνα των οποίων τα δεδομένα θα ανακτηθούν ακόμη κι αν είναι εκτός λειτουργίας. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν μια τηλεόραση smart, ένα laptop και ένα tablet τα οποία επίσης θα ελεγχθούν.
Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα από τις συγκεκριμένες αναζητήσεις θα κρίνουν και τα επόμενα βήματα σχετικά με το tablet που έχει ταφεί με την 9χρονη Τζωρτζίνα.