Η μητέρα της απόλυτης ντίβας

Η Ρομίλντα Βιλάνι, καθηγήτρια πιάνου και επίδοξη ηθοποιός, μεγάλωσε τις δύο κόρες της, τη Σοφία και τη Μαρία, με πολλές δυσκολίες δεδομένου ότι ο πατέρας τους, Ρικάρντο Τσικολόνε, την εγκατέλειψε χωρίς μάλιστα να την παντρευτεί. Ζούσαν στο Ποτσουόλι μαζί με τη μητέρα της, Λουίζα, μέχρι που κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Σοφία ενώ έτρεχε προς το καταφύγιο, χτυπήθηκε από θραύσματα και τραυματίστηκε στο πηγούνι και τότε αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Νάπολη.

Μετά τον πόλεμο επέστρεψαν στο Ποτσουόλι. Η γιαγιά της Λόρεν άνοιξε ένα μπαρ στο σαλόνι τους, πουλώντας σπιτικό λικέρ κεράσι, η Ρομίλντα έπαιζε πιάνο, η Μαρία τραγουδούσε ενώ Σοφία έπλενε πιάτα.

Η Ρομίλντα, η οποία από πολύ νωρίς είχε αντιληφθεί ότι η κόρη της θα έφτανε πολύ ψηλά, την παρότρυνε σε ηλικία 14 χρόνων να πάρει μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Miss Italia και, παρότι δεν κέρδισε, επιλέχθηκε ως μία από τις φιναλίστ. Αργότερα έκανε μαθήματα υποκριτικής και ένα χρόνο μετά κέρδισε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία "Quo Vadis".