Απογειώθηκαν οι αφίξεις στην Αθήνα τον Οκτώβριο

Την πιο εντυπωσιακή αύξηση της χρονιάς στην επιβατική του κίνηση κατέγραψε τον Οκτώβριο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, με αύξηση σχεδόν 28% και 1,43 εκατ. επιβάτες.

Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο από κάθε άλλο μήνα φέτος, με τους επιβάτες του εσωτερικού να σημειώνουν αύξηση 34,8% και του εξωτερικού 24,6%.

Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 39%, ενώ οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο 17% με παράλληλα εντυπωσιακή αύξηση στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού.

Στο 10μηνο οι ξένοι που ήρθαν για να κάνουν διακοπές στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 31%. Συνολικά για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 20,3% και έφτασε στα 13,10 εκατομμύρια, διακινήθηκαν δηλαδή 2,2 εκατ. επιβάτες περισσότεροι από το αντίστοιχο περυσινό 10μηνο.

Περίπου στο 20% κινείται η αύξηση της επιβατικής κίνησης τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό. Σε επίπεδο πτήσεων τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν 14.070 πτήσεις (+18,4% έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι).

Η αύξηση στις πτήσεις εσωτερικού ήταν 15% και στις πτήσεις εξωτερικού 21,1%.