Ισόβια σε 15χρονο που δολοφόνησε βάναυσα την καθηγήτριά του

Την ποινή των ισοβίων επέβαλλε σήμερα η δικαιοσύνη της Βρετανίας σε έναν 16χρονο, ο οποίος πριν από ένα χρόνο κατέσφαξε εν ψυχρώ μια καθηγήτριά του, κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε στο Καθολικό Κολέγειο Corpus Christi, στο Λιντς της νότιας Αγγλίας, ενώ η 61χρονη εκπαιδευτικός βοηθούσε μια άλλη μαθήτρια μέσα στην τάξη. Τότε ο 15χρονος δράστης την πλησίασε πισώπλατα και τη μαχαίρωσε επτά φορές, χτυπώντας την στην πλάτη και το λαιμό. Αιμόφυρτη η καθηγήτρια έτρεξε να σωθεί αλλά ο μαθητής την κυνήγησε  έξω από την αίθουσα. Με τη βοήθεια μιας συναδέλφου της, η 61χρονη κατόρθωσε να βρει καταφύγιο μέσα σε ένα άλλο δωμάτιο, κι ενώ οι μαθητές ούρλιαζαν από τρόμο.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας, μετά το έγκλημα ο 15χρονος δράστης επέστρεψε στην τάξη και κάθισε στο θρανίο του «σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».  Η 61χρονη καθηγήτρια Αν Μαγκουάιρ θα έβγαινε στη σύνταξη σε λίγους μήνες, μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας.

Λίγες μέρες πριν τη δολοφονική επίθεση, ο έφηβος είχε γράψει στο Facebook πως μισούσε την καθηγήτριά του, τονίζοντας πως «αξίζει χειρότερα από θάνατο, πόνο ή οτιδήποτε άλλο μπορούμε να καταλάβουμε».

Κατά την απαγγελία της ποινής, ο δικαστής είπε στον έφηβο δολοφόνο πως θα εκτίσει τουλάχιστον 20 χρόνια ποινής, προειδοποιώντας τον μάλιστα πως είναι «αρκετά πιθανό» να μην αποφυλακιστεί ποτέ.