Σεξ: Οι άνδρες θέλουν να ζήσουν τις φαντασιώσεις τους, οι γυναίκες όχι!

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί εάν οι σεξουαλικές μας φαντασιώσεις είναι φυσιολογικές ή διεστραμμένες. Μια νέα μελέτη από τον Καναδά έρχεται να μας δώσει την απάντηση, καθώς πρόκειται για την πρώτη μελέτη που ορίζει επιστημονικά τις σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Δύο από τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι οι άντρες που φαντασιώνονται ότι κάνουν σεξ με δύο γυναίκες είναι «φυσιολογικοί», ενώ για τις γυναίκες το αντίστοιχο «φυσιολογικό» στις φαντασιώσεις μοιάζει περισσότερο με το βιβλίο «50 αποχρώσεις του γκρι». Η όλη έρευνα διεξήχθη από την συνεργασία των επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ και τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM) .

«Αν και είναι καλά γνωστό πως οι παθολογικές σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι αυτές που εμπεριέχουν μη συναινετικό σεξ, προκαλούν πόνο και είναι απολύτως απαραίτητες για να νιώσει ο ασθενής σεξουαλική ικανοποίηση, δεν υπάρχουν αντίστοιχες γνώσεις για τις ασυνήθιστες ή άτυπες φαντασιώσεις», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Δρα. Κριστιάν Ζουαγιάλ. «Ο κύριος στόχος μας, λοιπόν, ήταν να δούμε ποιος είναι ο κανόνας στις σεξουαλικές φαντασιώσεις, ώστε να αποσαφηνίσουμε όλες τις άλλες», προσέθεσε.

Οι ερευνητές για τις ανάγκες της μελέτης κάλεσαν 1.517 κάτοικους του Κεμπέκ μέσης ηλικίας 30 ετών, για να συμπληρώσουν ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο που αφορούσε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους, καθώς και να περιγράψουν με λεπτομέρειες την πιο αγαπημένη τους απ’ όλες. Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι οιάντρεςέχουν περισσότερες φαντασιώσεις και τις περιγράφουν μάλιστα πιο έντονα απ’ ό,τι οι γυναίκες, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών θέλουν να ζήσουν τις φαντασιώσεις τους, ενώ οι γυναίκες όχι. Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα είναι πως οι γυναίκες έχουν πολύ συχνά φαντασιώσεις με τον μόνιμο σύντροφό τους, αλλά οι άντρες έχουν περισσότερες «εξωσυζυγικές» φαντασιώσεις.