Τρίζει τα δόντια στον Κάμερον το Βερολίνο για τον προϋπολογισμό

Δυσφορία εκφράζει το Βερολίνο για την άρνηση της βρετανικής κυβέρνησης να πληρώσει τη σημαντικά αυξημένη συνεισφορά της χώρας στον κοινοτικό προϋπολογισμό, με εκπρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να τονίζει σήμερα πως όλες οι χώρες είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Η Κομισιόν κατά διαστήματα ελέγχει τις οικονομικές συνεισφορές κάθε κράτους-μέλους, με βάση το ακαθάριστο εγχώριο εισόδημά τους ... με κάποιες χώρες να παίρνουν χρήματα πίσω και άλλες να πρέπει να πληρώσουν επιπλέον”, ανέφερε η εκπρόσωπος του Σόιμπλε. “Στο τέλος, ωστόσο, πρόκειται για ένα διμερές θέμα μεταξύ της Κομισιόν και της Βρετανίας”, σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας πως το Βερολίνο δεν θα σχολιάζει άμεσα καμία συγκεκριμένη περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, εμφανίστηκε εξοργισμένος από το “λογαριασμό” των 2,1 δισ. ευρώ που καλείται να πληρώσει η χώρα του, σε μία περίοδο κατά την οποία οι ευρωσκεπτικιστές του Νάιτζελ Φάρατζ ενισχύουν τα ποσοστά τους, σε βάρος ιδιαίτερα των Συντηρητικών του Κάμερον, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απαίτηση αυτή “απαράδεκτη” και σκανδαλώδη”.