Το συγκινητικό tribute του Τζον Κέιλ στον Λου Ριντ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το θάνατο του εμβληματικού Λου Ριντ, εκ των δημιουργών των Velvet Underground και ενός από τους πλέον σημαντικούς τραγουδοποιούς των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Τζον Κέιλ, ο έτερος των δημιουργών των Velvet Underground, αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του συνεργάτη του με ένα νέο βιντεοκλίπ του παλιού του τραγουδιού If You Were Still Around (Αν Ήσουν Ακόμα Εδώ Γύρω), το οποίο είναι αφιερωμένο στον Λου Ριντ.

Ο Κέιλ ανέβασε σήμερα το βίντεο αυτό, συνοδεύοντάς το με μία συγκινητική αλληγορία, που πιθανότατα αναφέρεται στη σχέση του με τον Λου Ριντ, η οποία λέγεται πως υπήρξε πολλές φορές επεισοδιακή, λόγω των καλλιτεχνικών τους διαφορών:

“Μία Πεταλούδα συνάντησε ένα Κερί. Αποφάσισαν να γίνουν φίλοι. Όλοι διασκέδαζαν βλέποντάς τα, ειδικά αυτοί που τους άρεσε να αναλαμβάνουν ρίσκα. Μετά, μια μέρα ήρθε μία μεγάλη βροχή. Η Πεταλούδα δεν μπορούσε να πετάξει και το Κερί σιγόσβησε. Όλοι γέλασαν με πικρό θαυμασμό και έριξαν το φταίξιμο στη βροχή. Οι περισσότεροι ωστόσο ήξεραν τη βαθύτερη αλήθεια: Το Κερί παραμένει αναμμένο και η Πεταλούδα θα μείνει κοντά”.