Μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε την καθηγήτριά του

Ένας 15χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε μια καθηγήτρια σε ένα σχολείο στο Βίλγαντι, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Ταλίν.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, ο μαθητής «πυροβόλησε κατά τη διάρκεια του μαθήματος την καθηγήτρια και την τραυμάτισε θανάσιμα. Δεν υπήρξε άλλο θύμα». Τη στιγμή του περιστατικού, άλλοι 4 ή 5 μαθητές βρίσκονταν μέσα στην τάξη ενώ η άτυχη καθηγήτρια πυροβολήθηκε πολλές φορές.

Στη συνέχεια, ο έφηβος παραδόθηκε χωρίς να προβάλει αντίσταση στους αστυνομικούς. Τους παρέδωσε το περίστροφό του, την προέλευση του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινίσει. Το κίνητρό του επίσης προς το παρόν παραμένει άγνωστο. 

Το θύμα ήταν η καθηγήτρια γερμανικών Ένε Σάραπ , 56 ετών (φωτ), η οποία μάλιστα ήταν αρκετά δημοφιλής και το 2007 είχε αναδειχθεί καθηγήτρια της Χρονιάς στην Επαρχία Βίλγαντι.   

Ήταν καλός μαθητής και κοινωνικός 

Ο διευθυντής του σχολείου, Άααβο Πάλο, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν υπήρχε πανικός μετά τον πυροβολισμό. Ο 15χρονος καθόταν ήρεμος και είχε τοποθετήσει το όπλο πάνω στο θρανίο, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να ξεφύγει.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο ερωτηματικά είναι το κίνητρο του ανήλικου μαθητή. "Ο ύποπτος δεν είχε προβλήματα συμπεριφοράς, ήταν ένας καλός μαθητής, είχε καλές δεξιότητες επικοινωνίας και δεν ήταν μοναχικός", σύμφωνα με τον Πάλο.

"Φαίνεται ότι υπήρξε αποκλειστικά προσωπική κόντρα με το θύμα καθώς ο μαθητής δεν στόχευσε κανέναν άλλον από τους συμμαθητές του και τους άφησε όλους να φύγουν από την τάξη" είπε ο Πάλο. 

Ο διευθυντής πήρε το όπλο από τον 15χρονο, κάλεσε την αστυνομία και ακολούθησε η σύλληψη του δράστη και η εκκένωση της τάξης και του σχολείου.