Υπόθεση Λιγνάδη: Αγωγές και μηνύσεις σε βάρος δικηγόρων και δημοσιογράφων καταθέτει ο σκηνοθέτης

Υπόθεση Λιγνάδη: Αγωγές και μηνύσεις σε βάρος δικηγόρων και δημοσιογράφων καταθέτει ο σκηνοθέτης

Κατά της Φαίη Σκορδά με μήνυση και αγωγή στρέφεται και ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας

Με αγωγές και μηνύσεις ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσα από τη φυλακή στρέφεται σε βάρος δικηγόρων και δημοσιογράφων κάνοντάς λόγο για «κατασκευή» μιας «πρωτοφανούς σκευωρίας» σε βάρος του.

Σε ανακοίνωση του ο συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας αναφέρει πως ο εντολέας του τον εξουσιοδότησε να καταθέσει μήνυση , αγωγή αλλά και αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, σε βάρος των δικηγόρων πολιτικής αγωγής της δίκης που είναι σε εξέλιξη, Γιάννη Βλάχο και Μαρία Κουρτέση, κατηγορώντας τους για έλλειψη σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας και συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή.

Ο κ. Λιγνάδης στρέφεται επίσης κατά της Ελεονώρας Μελέτη, αλλά και του Γρηγόρη Βαλλιανατου. «Έχουμε λάβει επίσης εντολή να καταθέσουμε αγωγές και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και για παραβίαση των κανόνων που προβλέπουν σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας από κάθε παρουσιαστή ή παρουσιάστρια που εδώ και ένα χρόνο δεν το σεβάστηκαν και ακόμη και τώρα υιοθετούν όλα τα ψέματα των 4 φερόμενων ως βιασθέντων από τον Δημήτρη Λιγνάδη και των δικηγόρων τους που τα υποστηρίζουν» τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο κ. Κούγιας, σημειώνοντας «ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν απονέμεται στην τηλεόραση, όπου μονομερώς επί ένα χρόνο συκοφαντούσαν τον κ. Δημήτριο Λιγνάδη, αλλά μόνο στους ιερούς χώρους των Δικαστηρίων, όπου από την πρώτη κιόλας ημέρα αυτή η βρομερή σκευωρία άρχισε να καταρρέει.»

Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας κάνει γνωστό ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της Φαίης Σκορδά «για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά ισχυρίστηκε για τον κ. Κούγια σε πρόσφατη εκπομπή της». Μάλιστα, όπως αναφέρει, έχει ήδη αποστείλει στην γνωστή παρουσιάστρια εξώδικο.