Τετ α τετ Μητσοτάκη – Eρντογάν στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Eρντογάν στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη

Το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο πρωθυπουργός προσκλήθηκε σε γεύμα από τον Πρόεδρο Ερντογάν την οποία και απεδέχθη.

«Οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις. Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συνάντηση με θετική διάθεση, χωρίς ψευδαισθήσεις και χωρίς διαφοροποιήσεις από τις γνωστές θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Η τιμιότητα και η συνέπεια σε βάθος χρόνου είναι βασικά εχέγγυα επιβίωσης των λαών. Η ενότητα των Ελλήνων είναι άρρηκτη. Οι Έλληνες δεν ιστορικά αφελείς ώστε να παρασύρονται. Η Ελλάδα με τη στάση της στην εισβολή στην Ουκρανία αποδεικνύει την προσήλωσή της στο διεθνές δίκαιο. Έλαβε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση εναντίον της ρωσικής εισβολής. Είμαστε και τώρα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Λογικές αναθεωρητισμού δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανένα», συνέχισε ο κ. Οικονόμου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στις επιχειρήσεις για την προστασία και ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών μας στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα δέχεται και θα συνεχίσει να δέχεται πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα παρέχει στους ουκρανούς πρόσφυγες έκτακτο καθεστώς 12μηνης παραμονής», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου και αναφέρθηκε στις σχετικές δράσεις των υπουργείων.